Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Τι έγινε με την καθαριότητα στο Δέλτα;

...ρωτούν πολλοί φίλοι, από μακρυά οι περισσότεροι.
Νοιάζονται άνθρωποι απ΄την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και απ΄το εξωτερικό...
Οι ντόπιοι δεν φάνηκαν να νοιάζονται! Ας είναι...
Δεν θέλω να πώ άλλα. Είμαι πικραμένος και είμαι οργισμένος με την αδιαφορία και την εγκατάλειψη.
.
Δείτε το βίντεο:http://www.youtube.com/watch?v=IXlOTHpbFIc
.
Και μη σχολιάσετε, δραστηριοποιηθείτε επιτέλους. Σχόλια χόρτασα, δουλειά δε βλέπω...
Γιώργος Αποστολόπουλος

ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ...

...άρχισαν και βγαίνουν σιγά - σιγά.
Όταν πριν δύο χρόνια πρωτογράψαμε εδώ γιά τις θολές δράσεις των χρυσόπηκτων Μ.Κ.Ο. κάποιοι μας είχαν πεί υπερβολικούς. άλλοι προσπάθησαν να αστειευτούν με αυτά που λέγαμε.
Σήμερα που οι Μ.Κ.Ο. γίνανε κυβέρνηση, που "μελετούν" αντί των μελετητών και νομοθετούν αντί των νομοθετών, άρχισε ο κόσμος να βλέπει. και να ψάχνει...
Μέρα με τη μέρα, σχεδόν κάθε μέρα εμφανίζονται καινούργια, πιό "ψαγμένα" δημοσιεύματα, που αποδεικνύουν τη διαπλοκή των πολιτικών και των μεγαλοεπιχειρηματιών με τις κατά τ΄άλλα μη κερδοσκοπικές αυτές οργανώσεις.
Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει.
Κι εμείς, από το πόστο αυτό, αρχίσαμε να μαζεύουμε αυτά τα δημοσιεύματα και να φτιάχνουμε ένα αρχείο. Θα μας χρειαστεί στό μέλλον, μιάς και δεν είναι μακρυά η μέρα που η δικαιοσύνη θα επισημοποιήσει την επι χρόνια μονότονη και αναπάντητη ερώτησή μας: ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;;;
Και θα δοθούν αργά ή γρήγορα απαντήσεις.
Και θα κάτσουν στο σκαμνί κάποιοι απ΄αυτούς που τόλμησαν να παίξουν με την παράδοση και τον τρόπο ζωής αυτού του πολύπαθου λαού.
Δεν κρύβεται πιά η αλήθεια. το διαδίκτυο, εκτός από ενημέρωση, έχει δώσει και φωνή σε ανθρώπους που μέχρι σήμερα φιμώνονταν συστηματικά από τα επίσης θολά και επίσης διαπλεκόμενα, παραδοσιακά Μ.Μ.Ε.
Έχουν στηθεί πολύ αξιόλογα blogs και ενημερωτικές ιστοσελίδες, που βγάζουν πλέον την αλήθεια στην επιφάνεια, χωρίς να προσβλέπουν στο κέρδος, άσχετα με το αν θίγεται κάποια πολυεθνική ή κάποια πολιτική παράταξη. Και βγαίνουν πιά αλήθειες, γιά τις οποίες επί δεκαετίες, όποιος τολμούσε να μιλήσει, χαρακτηρίζονταν γραφικός, άσχετος ή παλαβός.
Η ώρα της αλήθειας ήρθε, όσο κι αν είναι άβολη γιά κάποιους...
Δείτε:
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/01/blog-post_7460.html
.
http://ymagblog.blogspot.com/2008/12/blog-post_1655.html
.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Τα λαμόγια δεν έχουν χρώμα...

Άν και τελευταία είναι πολύ της μόδας το πράσινο...
Μιά τρομερή αποκάλυψη του (επίσης τρομερού) Ελληνικού καφενείου.

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_1389.html

Σε απόλυτους αριθμούς, φαίνεται πως η ζημιά του δημοσίου είναι μεγαλύτερη απ΄αυτή του Βατοπεδίου.
Όσοι αποφασίσουν να διαβάσουν τα σχόλια των αναγνωστών, καλά θα κάνουν ν΄απομακρύνουν ταους ανήλικους... πάει το μπινελίκι σύννεφο.
Εμείς δεν θα σχολιάσουμε τίποτα περισσότερο, μόνο μιά φράση: Ανάπτυξη -πράσινη ή όχι- με κολλητούς, νταβατζήδες, σπόνσορες και υπουργούς που κάνουν χατίρια, σε βάρος μιάς χώρας που οι ίδιοι την κάνανε πάμπτωχη, δε γίνεται...
Γκέκε κυρία green-Tina????

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ψεύτες.....

«Τρέχω για το περιβάλλον»
Έτσι γράφανε τα μπλουζάκια που μοίρασε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε όσους συμμετείχαν στο μαραθώνιο που διοργάνωσε την Κυριακή 16-5-2010.
   Μία πολύ όμορφη και πετυχημένη διοργάνωση. 
Πήρε ο κόσμος τα παιδάκια του, φορέσανε τα καπελάκια τους και τρέξανε στην παραλία της Αλεξανδρούπολης. 
Γέμισε ο τόπος μαραθωνοδρόμους. Είπανε και στις κάμερες πόσο καλό είναι το τρέξιμο για την υγεία, πόσο βοηθάει το περιβάλλον(!) και άλλα όμορφα που λέγονται σε τέτοιες εκδηλώσεις. Ομορφιά…

   Τη ίδια στιγμή, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, ήταν σε εξέλιξη μια άλλη όμορφη εκδήλωση.
 Το «Αινήσιο Δέλτα»,  ο σύλλογος των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο Δέλτα του Έβρου, είχε από καιρό απευθύνει έκκληση για βοήθεια, προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος από τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών που άφησαν πίσω τους οι πρόσφατες πλημμύρες.
Χρόνια τώρα, εμείς που ζούμε στο Δέλτα, καθαρίζουμε το μέρος μόνοι μας, χωρίς καμιά βοήθεια, μα φέτος είναι αλλιώς. Το σκουπίδι είναι πολύ, δεν παλεύεται χωρίς ενισχύσεις.
Ζητήσαμε λοιπόν βοήθεια. Σκεφτήκαμε πως έχει ο Νομός πολλές και πλούσιες σε μέλη οργανώσεις, σωματεία, εταιρείες «εξωραϊστικές», «οικολογικές», «περιβαλλοντικές» κ.λ.π. από δέκα ανθρώπους να στείλει το κάθε σωματείο, μαζευόμαστε και κάνουμε δουλειά.
   Έτσι σκεφτήκαμε, αλλά δεν τα λογαριάσαμε καλά. Βλέπετε εμείς δεν είχαμε τηλεοπτικές κάμερες, δεν είχαμε μπλουζάκια και καπελάκια, ο σύλλογος είναι φτωχός, που λεφτά για τέτοια. Τα γάντια και τις σκουπιδοσακούλες από την τσέπη μας τα πληρώσαμε…
   Ξέρετε πόσοι από τους πολυπληθείς και επιχορηγούμενους συλλόγους που «σώζουν τη φύση» μέσα απ΄το facebook, το καφενείο ή το σαλόνι του σπιτιού τους  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα; 
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
   Ο κυνηγετικός σύλλογος της Αλεξανδρούπολης έστειλε προσωπικό και οχήματα, όπως μας είχε υποσχεθεί. 
Τα παιδιά της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ ήταν εκεί, παρ΄όλο που δεν το είχαν υποσχεθεί. Τους ευχαριστούμε.
.
Οι «σωτήρες» απουσίαζαν. Σώζανε το περιβάλλον τρέχοντας σ΄ένα μαραθώνιο τεσσάρων χιλιομέτρων!
Αιδώς αχρείοι… ή μήπως θα ταίριαζε καλύτερα το: «φαρισαίοι υποκριταί»;
Σίγουρα όμως, «ουαί» στο περιβάλλον μας, αν βασιστούμε σε σας…
ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟΙ...

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΙΜΩΤΡΟ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ


Του Απόστολου Χρ. Αντωνάκη
.Με εκατοντάδες τηλεφωνήματα διαμαρτυρήθηκαν κυνηγοί αναγνώστες του Ελεύθερου Τύπου σχετικά με την δημόσια διαβούλευση –μέσω διαδικτύου- που αποφάσισε η υπουργός κ. Τίνα Μπιρμπίλη για τις Ζώνες Ειδικής Προστασίας, ξεκινώντας από τον Υμηττό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι κυνηγοί χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση – πρόκληση της υπουργού ΥΠΕΚΑ, σχετικά με την δημόσια διαβούλευση περιοχών στις οποίες σχεδιάζεται να απαγορευτεί και η κυνηγετική δραστηριότητα. 
«Παγίδα»
Οι 300.000 Έλληνες κυνηγοί αν και θεωρούν την συγκεκριμένη μεθοδολογία παγίδα, επειδή ένα μικρό μέρος της κυνηγετικής οικογένειας είναι εξοικειωμένο με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ανταποκρίθηκαν αυθόρμητα στην συγκεκριμένη διαδικασία περιμένοντας να διαβάσουν στην ειδική ηλεκτρονική σελίδα και τις απόψεις τους.
Αυτό δυστυχώς δεν συνέβη καθώς από τις 24 Απριλίου το σύστημα δείχνει αδύναμο να δεχθεί μια μεγάλη και μαζική συμμετοχή, καθιστώντας την αξιοπιστία του προβληματική. Από την πλευρά των Ελλήνων κυνηγών εκφράζονται ανησυχίες για το ενδεχόμενοι οι απόψεις τους να περνούν από ειδικό «φίλτρο» μέσω των εντεταλμένων διαχειριστών της επίσημης ιστοσελίδας του ΥΠΕΚΑ.
Το θέμα του Υμηττού, ουσιαστικά, αποτελεί το πρώτο crash test της κ. Τίνας Μπιρμπίλη σχετικά με την απαγόρευση του κυνηγιού στις Ζ.Ε.Π. (υπό τη μορφή σχεδίου Π.Δ.) ώστε να αξιολογηθούν οι αντιδράσεις των κυνηγών και των οργανώσεών τους πριν αποφασίσει τις επεμβάσεις της σε ζωτικούς χώρους για την άσκηση του κυνηγιού στην ευρύτερη περιφέρεια της χώρας. 
Αν και την κ. Τίνα Μπιρμπίλη –σχετικά με τον Υμηττό- την απασχολούσαν αρχικά οι περιμετρικές πινακίδες κατά μήκος των περιφερειακών αυτοκινητόδρομων και όχι οι αποτεφρωμένες εκτάσεις του, καθώς και η ύπαρξη εκατοντάδων κεραιών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και κινητής τηλεφωνίας, εστίασε την προσοχή της σ’ ένα μικρό τμήμα του –στην πλευρά των Μεσογείων- όπου επιτρέπεται το κυνήγι.
Από την πλευρά τους οι κυνηγοί υποστηρίζουν ότι όπου ισχύει το καθεστώς άσκησης του κυνηγίου ορθώς επιτρέπεται, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. 
Σε ό,τι αφορά την προστασία της άγριας πανίδας του Υμηττού οι κυνηγετικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι η ύπαρξη τους οφείλεται κυρίως σε δικές τους φιλοθηραματικές επεμβάσεις (συχνές απελευθερώσεις) αλλά και στην περιφρούρηση των απαγορευμένων περιοχών από τους φύλακες θήρας των κυνηγετικών συλλόγων.
Κατά συνέπεια, θεωρούν ότι τουλάχιστον αδικούνται, όταν χαρακτηρίζεται το κυνήγι ενοχλητικό και βλαπτικό για το περιβάλλον.
.

Από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ...
Προσοχή: Από το σώμα της εφημερίδας (σελ.20)
ΟΧΙ από το κυνηγετικό ένθετο.
Θα μου πείτε: έ και τι έγινε;
Να σας πώ. Δεν μιλάμε πιά γιά το κυνήγι μόνο. Μιλάμε για την Πατρίδα μας.
Μιλάμε γιά κατάλυση (κι ας ακούγεται βαριά η λέξη) της δημοκρατίας μας.
Μιλάμε για την ποιότητα της δημοκρατίας μας.
Μιλάμε γιά καταπάτηση κεκτημένων, με αγώνες και αίμα,δικαιωμάτων.
Δικαιωμάτων που μας τα κληροδότησαν παλιότερες γενιές οι οποίες πέρασαν από Γυάρο και Μακρόνησο για να τα κερδίσουν.
Μιλάμε για στέρηση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης, του ελεύθερου λόγου και της ισότιμης μεταχείρισης των πολιτών, εκ μέρους της πολιτείας 
Μιλάμε γιά μεθόδους και μεθοδεύσεις που νομίζαμε ότι έχουν εξαφανιστεί από την Ευρώπη.
Μιλάμε γιά κοροϊδία. Προσωπικά, το είχα γράψει απ΄την αρχή πως -το θέμα διαβούλευση- το θεωρώ στημένο και χαμένο εκ προοιμίου παιχνίδι.
 Δεν φανταζόμουν, δε μπορούσα να φανταστώ όμως ότι θα φτάνανε μέχρι εκεί. Ίσως και να μην ήθελα να το πιστέψω.
Τώρα πιά η αντίδραση και η αντίστασή μας φεύγει από τα στενά όρια του κυνηγού. Τώρα πιά αγωνιζόμαστε, σαν πολίτες, για την ελευθερία μας
Πρέπει πλέον να αντιδράσουμε σαν δημοκράτες των οποίων τα δικαιώματα καταπατά μιά ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Έχει πάει αλλού το πράμα. Δεν έχει πιά να κάνει με το αν θα απαγορευτεί το κυνήγι στον Υμηττό ή άν θα κυνηγήσουμε στις 20 Αυγούστου ή ακόμα αν θα ξανακυνηγήσουμε γενικώς.
Μας κλείσανε το στόμα. μας φιμώσανε, μας απαγορέψαν να μιλήσουμε. 24 - 28/4/2010, στην ελεύθερη Ελλάδα, της ενωμένης Ευρώπης
Αρνούμαι να το δεχτώ και αποκλείεται να κάτσω φρόνιμος. Δεν θα αμυνθώ, θα επιτεθώ με όλους τους τρόπους και με όλα τα όπλα που μου δίνει το σύνταγμα και η νομοθεσία, Ελληνική και Ευρωπαϊκή.
Γιατί οι φασίστες, πίσω απ΄όποιο χρώμα κι αν κρύβονται, το ίδιο φασίστες είναι και οι εποχές των γύψων έχουν περάσει και δεν θα ξανάρθουν, όσο κι αν το θέλουν τα 
golden boys και greengirls της πολιτικής οικολογίας και της επαγγελματικής φυσιολατρείας, όσα spread-ηλεκτροσόκ και ΔΝΤ-Σκωτσέζικα ντούζ κι αν μας κάνουν οι ξεδιάντροποι που μαγαρίζουν τη λέξη "σοσιαλιστής" όταν τη χρησιμοποιούν είτε γιά να περιγράψουν τους εαυτούς είτε το γιαλαντζί «κίνημά» τους, που είναι τόσο κίνημα, όσο είμαι εγώ πιλότος μαχητικού.
Συχωρεμένε Αντρέα, αγαπημένε οδηγέ της νιότης μου... τι τρίξιμο θα κάνουνε τα κοκκαλάκια σου............
.
Συνάδελφοι το θέμα είναι πολιτικό. Και ο καθ΄ένας από μας πρέπει να αντιδράσει με βάση τις προσωπικές του δημοκρατικές ευαισθησίες.
 Μιλάμε γιά χούντα εδώ, έτσι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε, έτσι πρέπει να αντιδράσουμε.
 Δεν θα προτείνω κείμενο. Ας κάνει ο καθ΄ένας αυτό που του λένε τα αντανακλαστικά και η συνείδησή του.
 Η απάτη που ονομάσανε "διαβούλευση" συνεχίζεται. Ο βιασμός της ελευθερίας μας συνεχίζεται.
Όμως, γιά τ΄όνομα του θεού, ξεκολλήστε από την άνεση του καναπέ.
Προ πάντων οι σοσιαλιστές. Κοιτάξτε, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ αυτή η ομάδα του γυμναστηρίου που κυβερνά τη χώρα. Δεν έχει καμιά σχέση ούτε με το κίνημα ούτε με τις αρχές του.
 Στείλτε τα μηνύματα στους πολιτικύς της περιοχής σας, στον Πρόεδρο της δημοκρατίας, στην Υπουργό "και δημόσιας διαβούλευσης", στα ΜΜΕ που κάνουν πως δεν βλέπουν.
Κάτι πρέπει να κάνουμε και πρέπει να το κάνουμε μαζικά και δυναμικά.
Ξυπνάτε, μας γυψώνουν.
Γιώργος Αποστολόπουλος

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αινήσιο Δέλτα

Πρωτοβουλία πολιτών για τον εξωραϊσμό, την αναβάθμιση, την προστασία και τη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας στο Δέλτα του ποταμού Έβρου

www.deltaevrou.org                    e-mail: info@deltaevrou.org
7 Μαΐου 2010
ΠΡΟΣ:
Εθελοντικές οργανώσεις και σωματεία
Περιβαλλοντικές οργανώσεις και σωματεία
Εξωραϊστικοί – φυσιολατρικοί σύλλογοι
Τοπικά Μ.Μ.Ε. – ενημερωτικές ιστοσελίδες
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Ότι σκουπίδι πετάξει οποιοσδήποτε διεστραμμένος Βούλγαρος, Τούρκος ή Έλληνας στον Έβρο, αφού ταξιδέψει όλο το μήκος του ποταμιού, έρχεται και "κάθεται" στα τελευταία 3-4 χιλιόμετρα που κοντράρει η θάλασσα, ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ δηλαδή.
Χρόνια τώρα, οι κάτοικοι του Δέλτα φρόντιζαν γιά την απομάκρυνση των σκουπιδιών αυτών, μόνοι, χωρίς βοήθεια από κανέναν.
   Ένας από τους λόγους ίδρυσης του συλλόγου ΑΙΝΗΣΙΟ ΔΕΛΤΑ ήταν ο εξωραϊσμός και η καθαριότητα στο χώρο.
Η απόφαση για την ίδρυση του συλλόγου, πάρθηκε την 2/6/08
Η πρώτη απόφαση που πάρθηκε από την διοικούσα επιτροπή (προτού ακόμη εγκριθεί το καταστατικό μας, πριν την πρώτη Γ.Σ. και τις αρχαιρεσίες για ανάδειξη του πρώτου Δ.Σ. στις 29/7/08), πριν καν γίνουμε σύλλογος, ήταν η διοργάνωση επιχείρησης καθαριότητας στο Δέλτα, στις 29/6/08.
Σ΄εκείνη την πρώτη εξόρμηση, εκτός από τα μέλη μας, πήραν μέρος 3 άτομα που βρέθηκαν τυχαία στο χώρο και 4 μέλη της οργάνωσης "ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ".
   Από τότε, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ο σύλλογός μας διοργανώνει επιχειρήσεις καθαριότητας. Και κάθε φορά είμαστε μόνοι μας. Παρά τις εκκλήσεις μας από τα τοπικά ΜΜΕ αλλά και με έντυπο υλικό, δεν ανταποκρίθηκε ποτέ κανείς. Εξωραϊστικοί σύλλογοι, οικολογικές και φιλοπεριβαλλοντικές οργανώσεις, εταιρείες, όμιλοι, υπάρχουν πολλοί στον Έβρο, πολυπληθέστεροι και πιο οργανωμένοι από μας, επιχορηγούμενοι ή όχι αλλά ποτέ δεν ανταποκρίθηκε κανείς στο κάλεσμά μας. Και καθαρίζαμε μόνοι.
Φέτος είναι διαφορετικά. Οι πρόσφατες πλημμύρες ξέπλυναν πολύ σκουπίδι στο ποτάμι. Το Δέλτα του Έβρου είναι σήμερα ένας τεράστιος σκουπιδότοπος.
ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!
   Με προθυμία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, που θα βοηθήσει με προσωπικό και οχήματα, αλλά πάλι δεν φτάνουμε.
Καλούμε λοιπόν τον κόσμο του Νομού, τον απλό πολίτη αλλά και τα οργανωμένα σωματεία την Κυριακή 16 Μαΐου, να καθαρίσουμε το Δέλτα ΜΑΣ. Τούτη τη φορά χρειαζόμαστε βοήθεια. Τούτη τη φορά, πρέπει να κάνετε τα λόγια πράξη, την θεωρία δράση.
Σας περιμένουμε όλους στις 09:00΄στο αναψυκτήριο του Δέλτα.
Πληροφορίες:
6984231006, Γιώργος Αποστολόπουλος
6977636123, Νίκος Τσόμος
Δηλώσεις συμμετοχής – προσφορά βοήθειας: george@deltaevrou.org

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Οι παλιοί ήξεραν... εμείς πότε θα μάθουμε;


«Ο γρ κατ' κενον τν χρόνον τν πόλιν διοικοντες κατεστήσαντο πολιτείαν οκ νόματι μν τ κοινοτάτ κα πραοτάτ προσαγορευομένην, π δ τν πράξεων ο τοιαύτην τος ντυγχάνουσι φαινομένην, οδ' τοτον τν τρόπον παίδευε τος πολίτας σθ' γεσθαι τν μν κολασίαν δημοκρατίαν, τν δ παρανομίαν λευθερίαν, τν δ παρρησίαν σονομίαν, τν δ' ξουσίαν το τατα ποιεν εδαιμονίαν, λλ μισοσα κα κολάζουσα τος τοιούτους βελτίους κα σωφρονεστέρους παντας τος πολίτας ποίησεν.»
Ισοκράτης

Ελεύθερη μετάφραση για όποιον δεν τα καταφέρνει (εύχομαι να μη χρειάζεται, γιατί αυτή είναι η γλώσσα, αυτή είναι η ράτσα κι αυτή είναι η ιστορία μας):

Γιατί αυτοί που διοικούσαν την πόλη τότε,  δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο συμμετοχικό και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν, ούτε ένα πολίτευμα που να μαθαίνει στους πολίτες  να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους.»

Συγγνώμη...


Πολύ εύκολα ξεχάστηκε ο λόγος γιά τον οποίο ο κόσμος κατέβηκε στο δρόμο.
Πολύ εύκολα οι κάμερες εστίασαν σε δυό μόνο σημεία.
Πολύ εύκολα κρύψανε τις 200.000 κόσμου που φώναξαν χθές τη φτώχεια τους, πίσω από μιά χούφτα διεστραμμένους, γνωστούς - ασύλληπτους φονιάδες.

Τέσσερις άνθρωποι νεκροί... μα κανείς δεν φταίει...
Οι πολιτικοί ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο...
Η εργοδοσία ρίχνει την ευθύνη στους πολιτικούς....
Τα συνδικάτα ρίχνουν την ευθύνη στην εργοδοσία...
Η εργοδοσία ρίχνει την ευθύνη στην αστυνομία...
Η αστυνομία ρίχνει την ευθύνη στους αντιεξουσιαστές...
Οι αντιεξουσιαστές ρίχνουν την ευθύνη σε όλους εμάς...
Τελικά όλοι έχουν δίκιο. Φταίμε εμείς. Εμείς που δεν ήμασταν εκεί να φυλάξουμε αυτά τα παιδιά, να διώξουμε τους αντιεξουσιαστές, να ηρεμήσουμε την αστυνομία, να κράξουμε την εργοδοσία που κρατούσε την τράπεζα ανοιχτή, να συμπαραταχτούμε με τα συνδικάτα, να δώσουμε στους πολιτικούς να καταλάβουν πως δεν πάει άλλο, πως τους πήραμε χαμπάρι....
Φταίω εγώ. Αισθάνομαι φταίχτης και ζητώ συγγνώμη αφού κανείς άλλος δεν τό΄κανε ακόμη.


Γ. Αποστολόπουλος

Αθήνα 5/5/2010

Ήταν απλά θέμα χρόνου.
Αργά ή γρήγορα θα γινόταν. Ξέρετε, οι μολότωφ δεν είναι play station ούτε γαρδένιες. Οι μολότωφ είναι ΒΟΜΒΕΣ!
Είναι όπλα.
Και τα όπλα φτιάχνονται γιά να σκοτώνουν. Έτσι δεν είναι;
Τώρα θα δούμε κλάάάμα από τα ΜΜΕ τα οποία μέχρι σήμερα βολεύονταν μιά χαρά, γεμίζοντας τα δελτία και τις ενημερωτικές(sic) τους εκπομπές με την πιασάρικη δράση των κουκουλοφόρων.
Τώρα θα δούμε κλάάάάμα απ΄τους πολιτικούς μας, που μέχρι τώρα κρύβαν μιά χαρά τις παγαποντιές τους πίσω απ΄τις φωτιές και τις σπασμένες βιτρίνες.
Και γιά μιά φορά ακόμη οι ίδιοι άνθρωποι θα εκμεταλλευτούν το σημερινό, δραματικό γεγονός, γιά να κρατήσουν τον αγανακτισμένο, συνθλιβόμενο Έλληνα πολίτη, κλεισμένο στο σπίτι του, μακριά απ΄τον δρόμο, που είναι η θέση του σήμερα.
Βολεύει να γίνονται φασαρίες στις διαδηλώσεις. Έτσι απομακρύνεται, αναβάλλεται η στιγμή που τρέμουν οι πολιτικοί.
Η στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδων λαού θα χτυπούν τις κατσαρόλες τους μπροστά στη βουλή.
Είναι κοντά αυτή η στιγμή.
Υπογράφονται δάνεια με ενέχυρο την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας ΜΑΣ.
Οι πολιτικοί μας, που χρόνια τώρα παίρνανε προσωπικά "δάνεια" και "δωράκια" από αυτούς που μας "υποτιμούν", μας "αξιολογούν" και μας "υποβιβάζουν" σήμερα γιά να μας δανείσουν αύριο, ανίκανοι να αντιδράσουν, δεμένοι χειροπόδαρα και φιμωμένοι από το ίδιο τους το παρελθόν και το φόβο της αποκάλυψής του, θα ψελλίσουν πάλι κάποια "καταδικάζουμε" συνοδευόμενα από κάποια "αλλά" (αυτό το αλλά που κατάστρεψε τη χώρα και τα μυαλά μας).
Τα λίγα "επαναστατημένα" τσογλάνια, γιά άλλη μιά φορά, κρυμμένα πίσω από την αγανάκτηση των πολλών, σπάνε καίνε και πλιατσικολογούν την περιουσία του κοσμάκη.
Μιά χώρα που βράζει και θα χυθεί από στιγμή σε στιγμή....
Στους δρόμους δεν είναι μόνο κόκκινοι, ούτε μόνο πράσινοι ούτε μόνο μπλέ. Τούτη τη φορά -και θα το βλέπουμε συχνά πυκνά από δω και πέρα- στο δρόμο είναι ο ραγιάς, ανεξάρτητα απ΄την πολιτική του τοποθέτηση και τα κομματικά του πιστεύω.
Σήμερα οι Έλληνες  είμαστε καλύτερα ενημερωμένοι και πιό ανοιχτόμυαλοι, αντλώντας την πληροφόρησή μας από το διαδίκτυο. Δεν θα συνεχίσουμε να παίζουμε το παιχνίδι  Γιωργάκης   Κωστάκης.
Κι όσα καραγκιοζιλίκια κι αν δούμε τις προσεχείς ώρες απ΄τους γνωστούς - γνωστότατους παλιάτσους της πολιτικής και των ΜΜΕ, τούτη τη φορά είναι αλλιώς.
Ξεκίνησε κι έχει ήδη θύματα. Κυλάει και δεν θα σταματήσει.
Φοβάμαι θα δούμε πολύ ντροπή τις μέρες πού΄ρχονται..
Γιώργος Αποστολόπουλος.

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

...από συζήτηση σε ιστολόγιο, κείμενο του Νίκου Α.

Έτσι, μετά την πτώση της χούντας (που κάτι ήξερε για το στήσιμό της), με όλη εκείνη την απαίτηση για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία να συγκλονίζει το πανελλήνιο (θυμηθείτε τα τραγούδια, τις συναυλίες, τις ελπίδες, την ανάταση εκείνης της εποχής),η προσπάθεια ελέγχου και χειραγώγησης της κατάστασης ήταν φανερό ότι έπρεπε να δουλέψει στους πιό εντατικούς ρυθμούς. Ιδίως μετά την ένταξή μας στην τότε ΕΟΚ που έδινε τις αντικειμενικές δυνατότητες αποτίναξης της υποτέλειας. Κίνδυνος: στο προτεκτοράτο υπάρχουν πια τις αντικειμενικές συνθήκες για να ανεξαρτητοποιηθεί και να το χάσουμε από την σφαίρα επιρροής μας.
Γρήγορα, να σταλεί ο άνθρωπός μας να φέρει τη ‘αλλαγή’ να διώξει τους ‘φονιάδες των λαών ‘, η Ελλάδα στους Έλληνες’. Και ήρθε ο άνθρωπός τους και αντί να συνεχισθεί δυναμικά η ενσωμάτωση στην Ευρώπη με τις τόσες τότε ευκαιρίες (π.χ. στις ενταγμένες μετά 5 χρόνια χώρες της Ιβηρικής κατέφυγαν για τις επενδύσεις τους ιαπωνικές και όχι μόνον αυτοκινητοβιομηχανίες), εμείς αρμενίζαμε, ψάχνοντας τον ‘τρίτο δρόμο για τον σοσιαλισμό’, στις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις του Σαντάμ Χουσείν, Χαφέζ Άσαντ, Γιασέρ Αραφάτ στο ‘αυτοδιοικητικό μοντέλο’ της τότε Γιουγκοσλαβίας, μέχρι και το μοντέλο της Αλβανίας βρίσκαμε ενδιαφέρον. Ορθάνοιχτη μπροστά μας η Ευρωπαική προοπτική αλλά εμείς οδηγούσαμε το καράβι οπουδήποτε αλλού εκτός από το αυτονόητο και εθνικά συμφέρον. Αυτή ήταν η αποστολή μας. Φυσικά κοπανούσαμε κάθε Νοέμβρη μία πορεία εναντίον της πρεσβείας των εντολέων μας. Συγχρόνως τραβούσαμε δανεικά αβέρτα για να εξαγοράζουμε το πόπολο.
Το οικόπεδο διασφαλίστηκε.
Επόμενη κρίσιμη φάση μετά την πτώση του ανατολικού μπλόκ. Στρατηγική προυπόθεση για να εγκατασταθεί και να εδραιωθεί η υπερδύναμη στα βαλκάνια (ασήμαντη μέχρι τότε η παρουσία της) ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας. Έλα όμως που στην Ελλάδα υπήρχε μια κυβέρνηση που κινούνταν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Απανωτές πρωτοβουλίες του τότε Πρωθυπουργού (συσκέψεις στην Αθήνα, ολονύκτιες αποστολές στο Πάλε κ.λ.π.) για αποτροπή της διάσπασης. Επίσκεψη Γουώρεν Κρίστοφερ στο οικόπεδο, κατά ‘λαθος’ αναγγελία εκλογών τον Οκτώβριο και αποπομπή του ενοχλητικού Πρωθυπουργού. Γρήγορα να επαναφέρουμε τον άνθρωπό μας(και τον διάδοχό του). Κατατεμαχισμός της Γιουγκοσλαβίας, άνετη διέλευση των στρατευμάτων τους από Κατερίνη – Θεσ/νίκη, βομβαρδισμός (δημοκρατικός) της Σερβίας, Φυρομ ,Κόσσοβο, βάσεις στη βαλκανική, Ιμια,Μαδρίτη και όσα άλλα ακολούθησαν και ξέρουμε σήμερα.
Το οικόπεδό μας και οι άνθρωποί μας εκεί μας εξυπηρέτησαν τα μέγιστα. Το παραέκαναν όμως ( χρηματιστήριο, διαφθορά) και παρά την βοήθειά μας και την δοτή τετραετία, ο λαός φέρνει στην εξουσία (παρα τα μελομακάρονα του Γιώργου που παρουσίαζαν σε ζωντανή μετάδοση τα νταβατζοΜΜΕ)τον Κώστα Καραμανλή. Καθαρό, πατριώτη έξω εντελώς από τον έλεγχό μας.
Το οικόπεδο κινδυνεύει πάλι. Από την πρώτη ώρα βάλαμε τα δυνατά μας. Θέσαμε σε παρακολούθηση τα τηλέφωνά του(και της οικογενείας του), προσπαθήσαμε να τινάξουμε στον αέρα τους Ολυμπιακούς με την περίπτωση Κεντέρη – Θάνου, έγινε μία περίεργη πτώση του Σινούκ στο Άγιο όρος(μήπως ήταν να ταξιδέψει άλλος όπως έχει ακουστεί;), βάλαμε όλες τις δυνάμεις μας να τον πολεμούν μέρα νύχτα.Όταν προκύρηξε αιφνίδια εκλογές το 2007, κάψαμε όλη την Ελλάδα. Δεν τα καταφέραμε. Ο λαός του ξαναέδωσε εντολή. Με το νόμο, όμως, Σκανδαλίδη. 152 και μέσα σ΄αυτούς και ο Τατούλης.
Ο απροσάρμοστος Πρωθυπουργός αντί να συνετισθεί υπέγραφε συμφωνίες με Ρώσους (παρά την προειδοποίησή μας με την αποστολή εκείνο το πρωί πριν ξεκινήσει του DVD με τον ‘κομιστή’), έφερνε στον Πειραιά την COSCO,μέχρι βέτο έφθασε να θέσει στο Βουκουρέστι. Κίνδυνος. Το οικόπεδο κινδυνεύει. Εμφανιζονται επίδοξοι διεκδικητές: Ρώσσοι , Κινέζοι κ.ά. Εν τω μεταξύ το Ευρώ δυναμώνει επικίνδυνα, αμφισβητώντας την μονοκρατορία του Δολαρίου. Και τότε στήθηκε η μεγάλη επιχείριση: Εκκαθάριση του οικοπέδου και χτύπημα της Ευρωζώνης. Και τι απλό. Οι δύο αυτοί μείζονες στόχοι εξηπηρετούνταν συγχρόνως με την εκλογή ενός προσώπου, του Γιώργου, στην Μπανανία. Μάλιστα και ένας τρίτος στόχος: Η εγχώριοι νταβατζήδες (και ιδιοκτήτες των ΜΜΕ) θα λεηλατούσαν ακόμα μια φορά τον δημόσιο πλούτο. Για τόσο σημαντικούς στόχους άξιζε, λοιπόν, κάθε προσπάθεια και κάθε κόστος. Μισθώθηκαν -συντάχθηκαν όλα τα ΜΜΕ, φτάχτηκαν κόμματα(χέρι, χέρι), στήθηκαν Βατοπέδια,Ζαχόπουλοι.Παυλίδηδες,δραστηριοποιήθηκαν Τατούληδες, Δαηλάκηδες, τρομοκρατία, στήθηκαν τα Δεκεμβριανα του 2008 και φυσικά δεν ξεχάσαμε να ξαναβάλλουμε φωτιές. Συνεχώς από κοντά και οι καρμπόν δημοσκοπήσεις και οι χυδαίες επιθέσεις σε δικαστές που αντιστέκονταν. Συγχρόνως ο στρατός των συνδικαλιστών πολεμά λυσσαλέα κάθε προσπάθεια (ασφαλιστικό- μείωση ταμείων από 133 σε 13 κ.λ.π.) και πυροδοτεί και την πιο παράλογη απαίτηση. Τα ίδια και χειρότερα ο Γιώργος που παίζει το θέατρο των δακρυγόνων (συνοδευόμενος απο τον Μίχα για να ζητήσει επί πλέον ενισχύσεις για τους αγρότες της Κρήτης που έχαν υποκινηθεί σε απόβαση στον Πειραιά) πέρα από τα ‘ψίχουλα’ των 500 εκατομυρίων που έδωσε ο Καραμανλής στον πράγματι χειμαζόμενο αγροτικό κόσμο.
Μέσα σ’ αυτήν την κόλαση ο Καραμανλής, λιμάνι- λιμάνι, απάνεμα μας έφερε μεχρι το Φθινόπωρο του 2009 με τα σπρέντ στο 130. Τα ντα βατζοΜΜΕ έδειχναν φυσικά εικόνες του κόσμου να ψάχνει στα απομεινάρια των λαικών για φαί.
Και όταν είδε ότι τα πράγματα δυσκόλεψαν και με τους 151 δεν μπορεί να προχωρήσει προσέφυγε στο λαό: δύναμή μου είστε σείς. το θυμόμαστε; Και το μόνο που ζήτησε ήταν πάγωμα των μισθών για δύο χρόνια (με μέριμνα για τους χαμηλόμισθους) και πόλεμο στην φοροδιαφυγή. Ο Γιώργος διεκήρυττε τα ‘λεφτα υπάρχουν’, αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, επανακρατικοποίηση της Ολυμπιακής και άλλα ωραία. Και θυμάστε τα ηρωικά όταν ο Αλμούνια τον ανακάλεσε στην τάξη-πραγματικότητα: και ποιός είναι ο Αλμούνια, ένας υπάλληλος που οι άχρηστοι Υπουργοί της ΝΔ τον ανήγαγαν σε ισότιμο συνομιλητή (κάτι παρόμοιο θέλησαν να επικοινωνήσουν και όταν ήλθαν οι πρώτοι ελεγκτές -ότι τους απέστειλαν στους υπηρεσιακούς). Τώρα που πήγαν αυτά τα ηρωικά.
Για να μην γράψω άλλα.
Μπορούμε να φαντασθούμε πως θα είχαν τα πράγματα αν δίναμε δυνατή εντολή και πάλι στον Καραμανλή και τον αφήναμε να πάρει την πρώτη δέσμη μέτρων: ΜΕΙΩΣΗ των μισθών (μέσω των επιδομάτων και του 13ου και14ου μισθού) κατά 10-12% , αύξηση κατά 2% του ΦΠΑ, 30 λεπτά στην βενζίνα, ποτά, τσιγάρα, μείωση αφορολόγητου, φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών, φόροι κληρονομιάς -μεταβίβασης, εξίσωση ορίων ηλικίας ανδρών- γυναικών και οι άλλες αλλαγές στο ασφαλιστικό κ.λ.π. Και ας μήν είχε την αηδιαστική στήριξη των νταβατζοΜΜΕ και των συνδικαλιστών.
Αμφιβάλλει κανείς ότι τα Σπρέντ θα είχαν πέσει αντί ανόδου και το χρηματιστήριο θα είχε σκαρφαλώσει πέραν των 4000 μονάδων Και φυσικά ούτε σκέψη για ΔΝΤ και την δεύτερη ξεθεμελιωτική δέσμη μέτρων.
Δεν ρίχνω ευθύνες στο λαό μας. Και τόσο που άντεξε σε αυτό το πρωτοφανές που στήθηκε προεκλογικά δείχνει το ποιοτικό DNA μας (μή ξεχνάμε εξ άλλου ότι ένα εκατομμύριο απλώς απείχαν ,δεν ψήφισαν).
Έγραψα όσα έγραψα σαν μια συμβολή στην κοινωνική περισυλλογή. Και σαν μια μικρή αντίσταση στα νταβατζοΜΜΕ, που μάταια προσπαθούν σήμερα, με το πρώτο ψέμα τους, να στρέψουν τον λαό εναντίον του Καραμανλή. Την ώρα που ο λαός με το αλάνθαστο ένστικτό του στράφηκε εναντίον των υπαιτίων με την τόσο εύστοχη κραυγή: Ψεύτες, ψεύτες. Ας γίνει αυτή η κραυγή μαζικό σύνθημα.
Και αν μπορούμε να αποτρέψουμε όσα διατεταγμένα προχωρούν: Ιθαγένεια – μεταναστευτικοό, Αιγαίο.

.
Κανένα απολύτως σχόλιο απο μας. Άγνωστε φίλε Νίκο, έχεις το σεβασμό μας!!!!!

e-mail από φίλο... το δημοσιεύουμε αυτούσιο

...Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο μαύρο της οικονομικό χάλι η Ελλάδα και στα πρόθυρα πτωχεύσεως, δέχτηκε προ καιρού προτάσεις:

          1. Από την Κίνα: η οποία λέγοντας ότι θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, μας προτείνει:
v  Να μας ξεπληρώσει όλο το δημόσιο χρέος, χωρίς αντάλλαγμα (τι είναι το χρέος της Ελλάδας για τις οικονομικές δυνατότητες της Κίνας;)
v  Να μας δανείσει ότι ποσό αναγκαιεί για την λειτουργία της χώρας μέχρι το καλοκαίρι, με 1% (έναντι 6,7% των Γερμανών)
v  Να μας στείλει όσους τουρίστες θέλουμε ή έστω όσους έχουμε την υποδομή να φιλοξενήσουμε.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ: Ο Χ Ι, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

          2. Από την Ρωσία: για οιαδήποτε βοήθεια, οικονομική και μη με προϋπόθεση να ενεργοποιηθεί η συμφωνία του περίφημου αγωγού και να της δοθεί η δυνατότης επισκευής πολεμικών της πλοίων στην Σύρο (όπως ήταν και παλαιότερα με τα «εμπορικά» της πλοία).
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ: Ο Χ Ι, ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ

           3. Από τα Εμιράτα:
v  Να τους δοθεί το ανενεργό αεροδρόμιο του Ελληνικού, το οποίο αφού το εκσυγχρονίσουν πλήρως, να το χρησιμοποιούν για τα lear jet των Εμίρηδων (εννοείται με ενοίκιο)
v  Να τους δοθεί μέρος της παραλίας κάτω από το αεροδρόμιο, για να κατασκευάσουν μαρίνα, όπου να ελιμενίζονται θαλαμηγοί των Εμίρηδων (δηλαδή να μπορούν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο και περνώντας απέναντι, να φεύγουν με την θαλαμηγό τους για κρουαζιέρες στο Αιγαίο)
v  Να τους παραχωρηθεί η Ν/Ε περιοχή του Περάματος (η οποία είναι ανενεργή και όσοι εργάζονταν εκεί είναι σήμερα άνεργοι), προκειμένου να κατασκευάσουν σύγχρονο ναυπηγείο, όπου θα κατασκευάζουν δικές τους θαλαμηγούς
v  Να τους παραχωρηθεί μέρος στο Φάληρο, όπου να προσδέσει μεγάλη υπερπολυτελής θαλαμηγός - Casino (πλωτό casino). Εννοείται ότι εκτός των άλλων καταβάλουν στο Ελληνικό κράτος ποσοστά από τα κέρδη.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ: Κ Α Μ Ι Α. Εδώ και καιρό, βρίσκεται κλειδωμένο στα συρτάρια της κας Κατσέλη (σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων απάντησε με μισόλογα του τύπου ότι δεν πρόκειται για κάτι ενδιαφέρον!!!!!)  

Μην ξεχνάμε τις προτάσεις που έχουν γίνει από ειδικούς και έχουν αναφερθεί σε προηγούμενο mail (κατάργηση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του «πόθεν έσχες» και Τειρεσία, κρατικοποίηση casino, κλπ) που σε ελάχιστο χρόνο θα πλημμύριζαν την Ελλάδα με χρήμα.
Και σαν επίλογος όλων αυτών, προφανώς συνεχίζει να υφίσταται το γνωστό προ 10ετιών θέμα του τεράστιου ορυκτού πλούτου της χώρας μας, για τον οποίο όποιος τολμούσε να μιλήσει, χαρακτηριζόταν από γραφικός έως ψυχοπαθής (τώρα τελευταία άρχισαν επιτέλους τα ΜΜΕ να ασχολούνται με το θέμα).
Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΝΙΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ, ΟΥΡΑΝΙΟ, ΟΣΜΙΟ, ΒΩΞΙΤΗ.. ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΤΗΣ ΤΟ ΤΡΑΓΙΟ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ:    ΣΕ ΟΛΑ  Ο Χ Ι   
Γιατί άραγε; Θα απαντήσει κανείς….. έστω για να πεί πως όλα αυτά είναι ψέματα;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: ...... κατά την κρίση σας