Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Αθήνα 5/5/2010

Ήταν απλά θέμα χρόνου.
Αργά ή γρήγορα θα γινόταν. Ξέρετε, οι μολότωφ δεν είναι play station ούτε γαρδένιες. Οι μολότωφ είναι ΒΟΜΒΕΣ!
Είναι όπλα.
Και τα όπλα φτιάχνονται γιά να σκοτώνουν. Έτσι δεν είναι;
Τώρα θα δούμε κλάάάμα από τα ΜΜΕ τα οποία μέχρι σήμερα βολεύονταν μιά χαρά, γεμίζοντας τα δελτία και τις ενημερωτικές(sic) τους εκπομπές με την πιασάρικη δράση των κουκουλοφόρων.
Τώρα θα δούμε κλάάάάμα απ΄τους πολιτικούς μας, που μέχρι τώρα κρύβαν μιά χαρά τις παγαποντιές τους πίσω απ΄τις φωτιές και τις σπασμένες βιτρίνες.
Και γιά μιά φορά ακόμη οι ίδιοι άνθρωποι θα εκμεταλλευτούν το σημερινό, δραματικό γεγονός, γιά να κρατήσουν τον αγανακτισμένο, συνθλιβόμενο Έλληνα πολίτη, κλεισμένο στο σπίτι του, μακριά απ΄τον δρόμο, που είναι η θέση του σήμερα.
Βολεύει να γίνονται φασαρίες στις διαδηλώσεις. Έτσι απομακρύνεται, αναβάλλεται η στιγμή που τρέμουν οι πολιτικοί.
Η στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδων λαού θα χτυπούν τις κατσαρόλες τους μπροστά στη βουλή.
Είναι κοντά αυτή η στιγμή.
Υπογράφονται δάνεια με ενέχυρο την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας ΜΑΣ.
Οι πολιτικοί μας, που χρόνια τώρα παίρνανε προσωπικά "δάνεια" και "δωράκια" από αυτούς που μας "υποτιμούν", μας "αξιολογούν" και μας "υποβιβάζουν" σήμερα γιά να μας δανείσουν αύριο, ανίκανοι να αντιδράσουν, δεμένοι χειροπόδαρα και φιμωμένοι από το ίδιο τους το παρελθόν και το φόβο της αποκάλυψής του, θα ψελλίσουν πάλι κάποια "καταδικάζουμε" συνοδευόμενα από κάποια "αλλά" (αυτό το αλλά που κατάστρεψε τη χώρα και τα μυαλά μας).
Τα λίγα "επαναστατημένα" τσογλάνια, γιά άλλη μιά φορά, κρυμμένα πίσω από την αγανάκτηση των πολλών, σπάνε καίνε και πλιατσικολογούν την περιουσία του κοσμάκη.
Μιά χώρα που βράζει και θα χυθεί από στιγμή σε στιγμή....
Στους δρόμους δεν είναι μόνο κόκκινοι, ούτε μόνο πράσινοι ούτε μόνο μπλέ. Τούτη τη φορά -και θα το βλέπουμε συχνά πυκνά από δω και πέρα- στο δρόμο είναι ο ραγιάς, ανεξάρτητα απ΄την πολιτική του τοποθέτηση και τα κομματικά του πιστεύω.
Σήμερα οι Έλληνες  είμαστε καλύτερα ενημερωμένοι και πιό ανοιχτόμυαλοι, αντλώντας την πληροφόρησή μας από το διαδίκτυο. Δεν θα συνεχίσουμε να παίζουμε το παιχνίδι  Γιωργάκης   Κωστάκης.
Κι όσα καραγκιοζιλίκια κι αν δούμε τις προσεχείς ώρες απ΄τους γνωστούς - γνωστότατους παλιάτσους της πολιτικής και των ΜΜΕ, τούτη τη φορά είναι αλλιώς.
Ξεκίνησε κι έχει ήδη θύματα. Κυλάει και δεν θα σταματήσει.
Φοβάμαι θα δούμε πολύ ντροπή τις μέρες πού΄ρχονται..
Γιώργος Αποστολόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου