Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

copy – paste!!!!!

Εικόνα χάρτη

αντιγραφή-επικόλληση

Καινούργια μελέτη σχετικά με το Δέλτα του Έβρου στα συρτάρια του (αμ)φορέα διαχείρισης.

…μιά από τα ίδια, δεν αλλάζουν κάποιοι άνθρωποι, δεν αλλάζουν κάτι τρόποι

ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΠΟΤΕ!!!!!

Λεπτομέρειες σύντομα….. έρχονται λιποθυμίες….ετοιμαστείτε.

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Ένα πραγματικά διαφωτιστικό άρθρο...


Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο για μια πραγματική γεωκεντρική εναλλαγή του Χρύσανθου Λαζαρίδη.
.
Η «πράσινη ανάπτυξη» είναι ένα σύνθημα.
Η Αειφορία είναι μια συνολική στρατηγική, που αλλάζει ολόκληρο το υπόδειγμα των σχέσεων παραγωγής κι όλες τις προοπτικές της ανάπτυξης.
Η «πράσινη ανάπτυξη» δεν είναι ούτε «πράσινη» (γιατί δεν εμπεριέχει ανάταξη της Γεωργίας) ούτε «ανάπτυξη» (γιατί δεν στηρίζεται στην ανταγωνιστικότητα).
Η Αειφορία είναι οικολογική γιατί είναι βιώσιμη.
Είναι ανάπτυξη γιατί είναι ανταγωνιστική.
Είναι στρατηγική γιατί υποκινεί μια αυτοτροφοδοτούμενη διαδικασία.
Κι είναι συνολική γιατί περιλαμβάνει τα πάντα, ανατρέπει τα πάντα και ανασυγκροτεί τα πάντα.
Γι’ αυτό το λόγο και η Αειφορία συζητείται σε όλη την Ευρώπη, αλλά δεν απασχολεί κανένα στην Ελλάδα. Γιατί εδώ έχουμε μάθει να μη συζητάμε αυτά που πρωτίστως μας ενδιαφέρουν κι αυτά που περισσότερο έχουμε ανάγκη.
.
Του Χρύσανθου Λαζαρίδη

Οι ευρωεκλογές πέρασαν, οι «Οικολόγοι πράσινοι» δεν πήγαν και τόσο καλά και η συζήτηση περί οικολογίας σταμάτησε στην Ελλάδα.
Ίσως γιατί δεν άρχισε ποτέ…
Και έτσι, λίγο πριν από τις επόμενες εκλογές, θα ανακοινωθεί η δημιουργία ενός… υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο, βέβαια, δεν θα κάνει τίποτε απ’ όλα εκείνα που πρέπει να γίνουν. Γιατί δεν είναι υπόθεση ενός «νέου υπουργείου», αλλά μιας συνολικής νέας κατεύθυνσης – που δεν υπάρχει.
Χρειάζεται αλλαγή συνολικού υποδείγματος – όχι, απλώς, να βάλουμε «λίγο παραπάνω περιβάλλον» στη ζωή μας.
Αυτό το νέο υπόδειγμα ονομάζεται «Αειφορία» ή «βιώσιμη ανάπτυξη» ή «διατηρήσιμη ανάπτυξη» και αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως πλουτοπαραγωγικό πόρο (resource), όχι ως «περιορισμό» (constraint) της αναπτυξιακής διαδικασίας.
Η Αειφορία συνδέει το αίτημα για τη διατήρηση του περιβάλλοντος με την ανταγωνιστικότητα. Γιατί ό,τι δεν είναι ανταγωνιστικό, δεν είναι διατηρήσιμο. Κι ότι δεν είναι διατηρήσιμο, δεν σώζει το περιβάλλον – το υπονομεύει και το απαξιώνει.
Κι αυτό σημαίνει επτά πράγματα:
Πληθυσμός και Πρωτογενής παραγωγή
Πρώτον, αποκέντρωση, δηλαδή ανακούφιση των αστικών κέντρων και αναγέννηση της υπαίθρου που είναι εγκαταλελειμμένη. Αν δεν αντιστραφεί η συγκέντρωση των πληθυσμών σε τσιμεντόκτιστα κλουβιά, το φυσικό περιβάλλον θα συνεχίσει να καταστρέφεται παντού – και στις πόλεις και στην ύπαιθρο.
Δεύτερον ανάταξη της Πρωτογενούς παραγωγής (Γεωργίας – κτηνοτροφίας-αλιείας- δασοκομίας- ορυχείων). Αν οι κλάδοι που αποτελούν τις βασικές οικονομικές δραστηριότητες της περιφέρειας δεν ανασυγκροτηθούν σε σύγχρονη ανταγωνιστική βάση, δεν πρόκειται οι πληθυσμοί να μετακινηθούν από τα μεγάλα αστικά κέντρα (όπου σήμερα ασφυκτιούν), στην περιφέρεια (που σήμερα ερημώνει).
Μέχρι τώρα όλοι σχεδόν οι τομείς των πρωτογενούς παραγωγής θεωρούνται αντί-οικολογικοί. Έχουμε Γεωργία που λεηλατεί τα υδάτινα αποθέματα, έχουμε Κτηνοτροφία που επεκτείνει συνεχώς τους βοσκοτόπους σε βάρος των δασικών εκτάσεων (πολλές φορές δια της μεθόδου των εμπρησμών), έχουμε Αλιεία που «ξυρίζει» το γόνο από το βυθό, δεν έχουμε καθόλου Δασοκομία, ενώ τα ορυχεία κλείσανε παντού. Αυτή η εκφυλιστική διαδικασία, που τείνει πλέον να εκμηδενίσει την πρωτογενή παραγωγή στην Ελλάδα, οφείλεται στο ότι δεν έγιναν μεταρρυθμίσεις στη διάρθρωση των εκμεταλλεύσεων, ώστε να αποκατασταθούν οικονομίες κλίμακας στις καλλιέργειες, ευελιξία στη λήψη των αποφάσεων, (κάθετη) συμπληρωματικότητα μεταξύ παραγωγικών δραστηριοτήτων και (οριζόντιες) συνέργειες μεταξύ των διαφορετικών κλάδων.
Μεταποίηση, Τεχνολογία, Ενέργεια
Τρίτον, να ανασυγκροτηθεί η Δευτερογενής παραγωγή-Μεταποίηση: Στην Ελλάδα δεν είναι μόνο που μειώθηκε και υποβαθμίστηκε η πρωτογενής παραγωγή.
«Πετύχαμε» επίσης και την αποβιομηχάνισή μας!
Σε άλλες χώρες, στο παρελθόν, η συρρίκνωση του αγροτικού τομέα είχε δύο αποτελέσματα: την αύξηση των παραγωγικότητας της πρωτογενούς παραγωγής και την αύξηση της δευτερογενούς παραγωγής-μεταποίησης, όπου βρήκε απασχόληση το ανθρώπινο δυναμικό που έφευγε από την ύπαιθρο και μετακόμιζε στις πόλεις. Και οι εργάτες γης έγιναν βιομηχανικοί εργάτες. Εμείς στην Ελλάδα καταφέραμε, τα τελευταία τριάντα χρόνια, την ίδια ώρα που διώχναμε κόσμο από το χωράφι, τη στάνη και το ψαροκάικο, να εξαφανίσουμε αι το εργοστάσιο!
Η ανάταξη των Γεωργίας έχει νόημα μόνον αν συνοδευτεί από την ανασυγκρότηση της Μεταποίησης. Η ανταγωνιστική Γεωργία-Κτηνοτροφία θα βρίσκει ζήτηση για τα προϊόντα της από μια ανταγωνιστική Μεταποίηση, που θα μπορεί να πουλάει τα δικά της προϊόντα στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Κι έτσι θα δημιουργηθεί μεγάλη ποικιλία θέσεων εργασίας στην περιφέρεια, πέρα από τις αγροτικές ασχολίες. Μια αναγεννημένη και ανταγωνιστική πρωτογενής παραγωγής και μια ανασυγκροτημένη κι ανταγωνιστική μεταποίηση θα δώσουν ζωή, διέξοδο, προκοπή και ελπίδα σε πληθυσμούς της περιφέρειας, που θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται λύνοντας και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.
Γιατί σε μεγάλο βαθμό ο δημογραφικός μαρασμός προκύπτει λόγω έλλειψης διεξόδου και προοπτικής για πληθυσμούς που κάνουν όλο και λιγότερα παιδιά, γιατί δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν στοιχειωδώς το μέλλον τους.
Αν αυτό αντιστραφεί, θα αλλάξουν και οι δημογραφικές τάσεις…

Τέταρτον, μείωση του ενεργειακού κόστους. Εδώ είναι απαραίτητη η πλήρης αξιοποίηση των υφιστάμενων υδρογονανθράκων – κυρίως του λιγνίτη και του λιθάνθρακα – με πρόνοιες για την πλήρη παγίδευση του διοξειδίου του άνθρακα. Δεν είναι «οικολογικό» να απορρίπτουμε φτηνές πηγές ενέργειας, εξ αιτίας της περιβαλλοντικής τους επιβάρυνσης. Αληθινά οικολογικό είναι να εξουδετερώσουμε την περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλούν οι φθηνές πηγές.
Ο λιθάνθρακας είναι πάμφθηνος και άφθονος. Ακόμα κι αν χρησιμοποιήσουμε την πιο προηγμένη τεχνολογία για να παγιδεύσουμε το διοξείδιο του άνθρακα, και πάλι παραμένει ιδιαίτερα φθηνός. Συνεπώς, η Αειφορία επιβάλει να χρησιμοποιήσουμε πλήρως τον λιθάνθρακα, όχι να τον εγκαταλείψουμε.
Η ανασυγκρότηση της μεταποίησης σημαίνει μεγάλη ζήτηση ενεργείας. Για να καλύψουμε αυτή τη ζήτηση πρέπει να χρησιμοποιήσουμε – μεταξύ άλλων και - ανανεώσιμες πηγές. Αλλά για να διατηρήσουμε ανταγωνιστική τη Μεταποίηση, πρέπει η τιμή της ενέργειας να παραμείνει χαμηλή. Κι αυτό επιβάλει συνδυασμούς τεχνολογιών που ελαχιστοποιούν το κόστος τους. Για παράδειγμα, οι Σαουδάραβες χρησιμοποιούν ηλιακούς αφαλατωτές διπλής απόσταξης για να παράγουν πόσιμο νερό: Το «μυστικό» είναι ότι καθώς βράζει μέσα στον πρώτο αντιδραστήρα το θαλασσινό νερό, οι υδρατμοί θερμαίνουν ένα δεύτερο αντιδραστήρα πριν μπουν στη διαδικασία ψύχρανσης. Κι αυτό κατεβάζει το κόστος τόσο, ώστε να συμφέρει ο ηλιακός αφαλατωτής ακόμα και στους Σαουδάραβες που έχουν πάμφθηνο πετρέλαιο!
Το μυστικό στις ανανεώσιμες πηγές είναι η συνδυαστική τους χρήση για τη δραστική μείωση του κόστους τους.
.
Χρέος και Σκουπίδια

Πέμπτον, ένα άλλο στοιχείο του κόστους είναι οι σχετικά υψηλοί φόροι και οι εργοδοτικές εισφορές, που επηρεάζουν αρνητικά τις νέες επενδύσεις. Ουδείς επενδύει σε μια χώρα υπερχρεωμένη και με ασφαλιστικό σύστημα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Κι αυτό γιατί προεξοφλούν νέα μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση και νέο υψηλότερο εργοδοτικό κόστος στο μέλλον. Πράγμα που θα επιδεινώνει συνεχώς την ανταγωνιστικότητα της παραγωγής τους.
Για να εξαλειφθεί αυτό το αντικίνητρο είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί η αναξιοποίητη περιουσία του Δημοσίου, ώστε να εξαλειφθεί ένα μεγάλο μέρος του δημοσίου χρέους και να διογκωθούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.
Αρκεί να αξιοποιηθεί το 10% της ακίνητης δημόσιας περιουσίας, για να πέσουν οι ετήσιες δανειακές δόσεις του κράτους στο μισό και να υπερδιπλασιαστούν σε μια πενταετία τα αποθεματικά των ταμείων. Αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα που θα απελευθερώσει ανταγωνιστικότητα και θα ενθαρρύνει επενδύσεις, δηλαδή θα φέρει πιο κοντά ένα νέο μοντέλο Αειφορίας.
Δεν μπορεί να δημιουργηθεί δυναμική βιώσιμης ανάπτυξης, όταν παλαιά χρέη οδηγούν σε νέα ελλείμματα, κι αυτά σε μεγαλύτερο χρέος σήμερα και μεγαλύτερα ελλείμματα αύριο. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει άμεσα…
Έκτον, η Αειφορία απαιτεί επίσης την αξιοποίηση κάθε «παραπροϊόντος» της αναπτυξιακής διαδικασίας, μέχρι και τα σκουπίδια. Διότι αν δεν είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε θερμική επεξεργασία των αστικών απορριμμάτων για να ανακτήσουμε ενέργεια και πρώτες ύλες, τότε δεν έχει νόημα να μιλάμε ούτε για ανταγωνιστικότητα, ούτε για περιβάλλον. Η θερμική επεξεργασία των σκουπιδιών – και η μετατροπή τους από τεράστιο «πονοκέφαλο» σε πλουτοπαραγωγική πηγή – είναι θεμελιώδης προϋπόθεση Αειφορίας.
Έβδομον, η συνολική διαχείριση υδάτινων πόρων: Από τους βιολογικούς καθαρισμούς ως την εκτεταμένη χρήση αφαλατωτών που σταματούν και αντιστρέφουν την ερημοποίηση αγροτικών περιοχών ή να ξανά-πρασινίζουν καμένα δάση (και εκατοντάδες βραχονησίδες προς εκμετάλλευση).
Όλα αυτά δεν γίνονται από ένα νέο υπουργείο. Γίνονται από μια νέα διακυβέρνηση με στόχο σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, από ένα άλλου τύπου κράτος (λιγότερο συγκεντρωτικό, λιγότερο γραφειοκρατικό και περισσότερο επιτελικό), από ένα άλλου τύπου ιδιωτικό τομέα (λιγότερο κρατικοδίαιτο και πιο ανταγωνιστικό), από μια κοινωνία με νέες προτεραιότητες.
Και μόνο ότι μιλάμε για «νέο υπουργείο Περιβάλλοντος» σημαίνει ότι δεν έχουμε στο μυαλό μας τίποτε απ’ όλα αυτά…
Η Αειφορία δεν είναι απλώς μια στρατηγική «πράσινης ανάπτυξης». Είναι μια συνολική στρατηγική που λύνει ταυτόχρονα προβλήματαδιαρθρωτικά, διακλαδικά, κοινωνικά, δημοσιονομικά, ασφαλιστικά, ενεργειακά, αναπτυξιακά – πάντα με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα, στη δημιουργία «διατηρήσιμων» θέσεων εργασίας, στην αξιοποίηση του περιβάλλοντος και στην εκμετάλλευση πάσης φύσεως συνεργειών που βελτιώνουν την απόδοση τεχνολογιών και επενδύσεων.

George Apostolopoulos είπε:

Γειά σου Χρύσανθε!
1. Τα θέματα Ενέργειας και Περιβάλλοντος διαχειρίζεται διαχρονικά μία κλίκα καθηγητών του ΕΜΠ που αλλάζουν κυκλικά ρόλους στη ΔΕΗ Α.Ε., ΡΑΕ, ΔΕΣΜΗΕ, ΥΠΑΝ, ΚΑΠΕ και έχουν βραχυκυκλώσει τη Κυβέρνηση, που είναι συνυπεύθυνη:ΙΔΟΥ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ του Γιάννη Παλιοκρασσά στο ΠΑΡΟΝ της 16 Απριλ. 2006

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=7920&colid=37&catid=34&dt=2009-07-12&search=%D0%E1%EB%E1%E9%EF%EA%F1%E1%F3%F3%DC%F2
2. Ρόλο αρχιτρίκληνου στην Ενέργεια έχει ο Ραφαήλ Μωυσής, Πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ), το οποίο αποφάσισε να μη δημοσιοποιήσει προτάσεις ενεργειακής στρατηγικής για την περίοδο 2009-2020!!!!! δες http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=264682&ct=16&dt=22/04/2009
3. Η διαχρονική διαφθορά στο χωρο της ενέργειας είναι πολλαπλάσια του ΟΤΕ – Siemens, με αλλεπάλληλες παραπομές της Ελλάδας στο ΔΕΚ και καταδίκες δες και http://olympia.gr/2009/07/05/%cf%84%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-siemens/
Ο Αρκάς στη καταγωγή ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριος Β. Παπούλιας, πρόεδρος του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας (ΟΠΕΚ) τη δεκαετία 1991-2001, που διετέλεσε επιπλέον Πρόεδρος της ΔΕΗ Α.Ε. (2000- 2004), Πρόεδρος του ΟΤΕ Α.Ε. (1996- 2000), και προγενέστερα υποδιοικητής της ΕΤΒΑ, γενικός γραμματέας ΔΕΚΟ του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, και προσωπικός σύμβουλος του υπουργού Γεωργίας Κ. Σημίτη, (δες: http://www.perizitito.gr/authors.php?authorid=8674 ) συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 21 ατόμων που τους έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, λόγω εμπλοκής τους στο σκάνδαλο ΟΤΕ–SIEMENS, (http://www.paron.gr/v3/new.php?id=42453&colid=37&catid=33&dt=2009-06-21 0:0:0)Επί της θητείας Παπούλια στη ΔΕΗ Α.Ε. (2000- 2004) οργίασαν οι απευθείας και/ ή μεθοδευμένες αναθέσεις των μεγάλων Έργων της ΔΕΗ (ταινιόδρομοι Μεγαλόπολης, αεριοστρόβιλοι Κρήτης, Λαύριο, κλπ) στις γνωστές ελληνικές εταιρείες σε υπερβολικά τιμήματα, που προκάλεσαν τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις αλλεπάλληλες καταδίκες της Ελλάδας από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Η πλέον πρόσφατη καταδίκη δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουνίου 2009, και αφορά μεθοδεύσεις στην ανάθεση του έργου της ΔΕΗ στον Αθερινόλακκο Ν. Λασιθίου Κρήτης, αξίας πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ 2003 – 2005. Η είδηση της νέας ευρωκαταδίκης σημειωτέον αποκρύφτηκε από όλο τον διαπλεκόμενο Τύπο….Η Εφημερίδα ΑΞΙΑ της 27/06/2009 ερωτά:1. Τα πεπραγμένα του καθ. Δημ. Παπούλια κατά τη διάρκεια της θητείας του στη ΔΕΗ πότε παίρνουν σειρά εξέτασης από την Ελληνική Δικαιοσύνη;2. Μήπως το νέο επάγγελμα του κ. Παπούλια είναι τώρα πιά κηπουρός, αφού έχει θεαθεί πολλές φορές να ποτίζει το γκαζόν βίλας που ανήκει σε offshore εταιρεία;
Εμείς επιπλέον ερωτούμε;3. Πότε θα ασχοληθεί επιτέλους η Ελληνική Δικαιοσύνη με τη διαφθορά στην ενέργεια, που είναι πολλαπλάσια του ΟΤΕ? Είναι δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία διακίνησης μαύρου χρήματος, επειδή όλες οι συναλλαγές έγιναν χέρι με χέρι μεταξύ των γνωστών εγχώριων εταιριών?4. Τι έχει κάνει ο πολύς Τάκης Αθανασόπουλος, καθηγητής και αυτός από την Αρκαδία, για να περιορίσει τη συνεχιζόμενη διαφθορά στη ΔΕΗ? Προσλαμβάνει στη ΔΕΗ τις θυγατέρες των καθηγητών του ΕΜΠ που είναι μέλη του Δ.Σ. της ΡΑΕ….
Το ΠΑΣΟΚ ξεσηκώθηκε, δες δηλώσεις Χρυσοχοίδη
http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/2b7d1356-e284-43b8-be17-49a4bd3891bc
Συνέχισε να αρθογραφείς στα blogs, μας ερεθίζουν να αποκαλύψουμε τη βρωμιά…

Πράσινη ανάπτυξη..


...ευκαιρία, προοπτική ή άλλη μιά μορφή υποδούλωσης;
.
Τις τελευταίες ημέρες λαμβάνουμε μηνύματα εναντίον των “Οικολόγων” πρασίνων που περιλαμβάνουν μάλιστα και δικά μας άρθρα. Το ότι πρώτοι αποκαλύψαμε τη σήψη που τους δημιούργησε και τους διατηρεί αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουμε θεραπαινίδες πολιτικών παιχνιδιών. Τα μηνύματα αυτά δυστυχώς προέρχονται από τον “ανταγωνιστικό” χώρο της πράσινης ανάπτυξης που με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να ανακόψουν διαρροή ψήφων προς το κομματικό μόρφωμα των “πρασίνων”. Αυτά τα κομματικά παιχνίδια αποδομούνται μόνο με την αποκάλυψη των δημιουργών αυτής της φαρσοκωμωδίας που λέγεται “ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”. Ταφόπλακα χρώματος Πρασίνου για Γη και κοινωνία.
Διαβάστε:
Η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι κάποια αυτοφυής μπαρούφα του Γιώργου Παπανδρέου ή του Τρεμόπουλου. Το κακό σ’ αυτή τη χώρα είναι η προσκόλληση σε στερεότυπα που μας κάνουν να θεωρούμε φυσιολογική μια εγκληματική ενέργεια και να υποτιμούμε τον κίνδυνο ανάγοντας τον σε γραφικότητα. Έτσι όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έστησε το πρόγραμμα διακυβέρνησης του πάνω σ’ αυτή, εχθροί και φίλοι γέλασαν θεωρώντας ότι είναι “άλλη μια ασυναρτησία του ΓΑΠ”. Κανείς δεν έκανε τον κόπο να μπει στην ουσία τον πραγμάτων και να αναλύσει τον όρο Πράσινη Ανάπτυξη που απετέλεσε έναν από τους πυλώνες της πρόσφατης νίκης Ομπάμα. Σωστά κάποιοι υπέθεσαν ότι σαν “Democrat” Ο Γιώργος αντέγραψε το ίδιο σύστημα, κανείς δεν έκρινε σκόπιμο να το ερευνήσει βαθύτερα.

Η “Πράσινη Ανάπτυξη” είναι ένα σύστημα πολιτικής διακυβέρνησης με ένα σαφές νομικό πλαίσιο λειτουργίας που προωθεί, περικλείει και προστατεύει τους 7 βασικούς οικονομοτεχνικούς τομείς εφαρμογής. Ξεκίνησε σαν ένα αποσπασματικό πλάνο της διακυβέρνησης Κλίντον πριν πάρει τη σημερινή μορφή της.
Σήμερα, αποκαλύπτουμε τους δημιουργούς και βασικούς συντελεστές της Πράσινης Ανάπτυξης. Διαχρονικές, υπερκομματικές μορφές που εργάσθηκαν μεθοδικά επί χρόνια για τη δημιουργία αυτού του τερατουργήματος το οποίο ήλθε στην εξουσία μέσω ενός Γκαιμπελικού συστήματος προπαγάνδας.
Ενδεικτική είναι η μαρτυρία του Dan Glickman, ΓΓ αγροτικής ανάπτυξης επί Clinton, που έζησε τον ιδιότυπο φασισμό από πρώτο χέρι: “Εάν τολμούσες να το αμφισβητήσεις (αυτό το σύστημα ανάπτυξης), όχι απλά σε θεωρούσαν “ανήθικο” αλλά σε βάφτιζαν Γελοίο, Ηλίθιο και εχθρό του κόμματος” αναφέρει μεταξύ άλλων αποκαλύψεων που παρατίθενται αναλυτικά στο βιβλίο “Dinner at the New Gene Cafe: How Genetic Engineering Is Changing What We Eat, How We Live, and the Global Politics of Food" του Bill Lambrecht”

O Michael Taylor είναι ο πρώτος στυλοβάτης του εγχειρήματος. Στον σκληρό πυρήνα των υποστηρικτών του Obama, νομικός και γραφειοκράτης, έχει αναλάβει όλο το νομικό πλαίσιο που θα αγκαλιάζει την επιβολή της “Πράσινης Ανάπτυξης” εντός των ΗΠΑ για κάθε μια πολιτεία ξεχωριστά.
Επίσης συντονίζει ένα ανεξάρτητο όργανο που ασχολείται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δυσκολίες εξαγωγής αυτού του σύγχρονου θαύματος, θα δούμε λεπτομέρειες στη συνέχεια. Ποιός είναι όμως ο Michael Taylor;
Ο Taylor υπήρξε επί σειρά ετών νομικός σύμβουλος του κολοσσού της Βιοτεχνολογίας που λέγεται Monsanto, φτάνοντας μάλιστα στη θέση του αντιπροέδρου. Όλοι λίγο εως πολύ γνωρίζουμε την Monsanto ως την εταιρεία με τα περιβόητα “μεταλλαγμένα”. Αυτό που αγνοούμε είναι ότι η Monsanto υπάγεται σε μια πρωτοφανή κρατική στήριξη στα πρότυπα της Αμερικάνικης Βιομηχανίας Όπλων όχι μόνο επί καθεστώς Bush.
Ο Taylor ήταν ο άνθρωπος που εξοβέλισε μια προς μια τις νομικές αντιστάσεις των διαφόρων πολιτειών αλλά κυρίως (επί πατρός Bush το 1992) ανέλαβε επιτελική θέση στον περίφημο FDA (οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων) με σκοπό να συντάξει την πολιτική του οργανισμού έναντι στη Βιοτεχνολογία!
Τα κατάφερε περίφημα συντελώντας δύο εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με απίστευτα τεχνάσματα, απόκρυψη στοιχείων αλλά και ολόκληρων μελετών που στοιχειοθετούσαν την επικινδυνότητα αυτής της νέας μορφής ανάπτυξης:
1. Η πολιτική διακύρηξη του FDA και η απόκρυψη στοιχείων: Το 1992 με τις παρασκηνιακές ενέργειες του Taylor βγήκε η επίσημη θέση: ” Ο Οργανισμός δεν διαθέτει οποιοδήποτε στοιχείο ή πληροφορία που να δείχνει ότι τα παραγόμενα με αυτό τον τρόπο τρόφιμα διαφέρουν από τα υπόλοιπα”. Με αυτές τις απλές κουβέντες ξεκίνησε η βαριά βιομηχανία να αναπτύσσεται με σκοπό να γίνει κύρια εξαγωγική δύναμη. Το 1999 όμως, μετά από τον αδυσώπητο αγώνα του εισαγγελέα Steven Druker ήλθαν στο φως της δημοσιότητας 44,000 σελίδες επίσημα κατατεθημένων (στον FDA) μελετών που αποδείκνυαν την επικινδυνότητα και είχαν σκοπίμως “αγνοηθεί”.
Για την ιστορία, η Αμερικάνικη δικαιοσύνη πήρε κάποιες σκληρές αποφάσεις που ακυρώθηκαν από το εμπορικό δίκαιο (!) όπως ακριβώς έγινε με τα καρκινογόνα συστατικά στα βρεφικά προϊόντα.
2. Η εγκληματική νομιμοποίηση της ορμόνης rbGH. Πρόκειται για μια ισχυρότατη, γενετικά τροποποιημένη ορμόνη που παράγεται από τη Monsanto (!) και σύμφωνα με μελέτες ευθύνεται για αρκετές μορφές καρκίνου (χρησιμοποιείται στα γαλακτοκομικά προϊόντα). Αυτή η ορμόνη απαγορεύεται σε όλες τις βιομηχανικές χώρες ακόμα και στον Καναδά. Το οξύμωρο είναι ότι μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με τη νομιμοποίηση, αρκετές εταιρείες που δεν τη χρησιμοποιούσαν το ανέγραφαν στη συσκευασία (rbGH Free).
Γι’ αυτό το “πρόβλημα” φρόντισε πάλι ο Taylor, χρησιμοποιοώντας τον αχυράνθρωπο ΓΓ Γεωργίας της Πενσυλβάνια Dennis Wolff, όπου απαγόρευσε την αναγραφή του rbGH Free για την πολιτεία. Έκπληξη, ο Dennis Wolff μετέχει τώρα στο επιτελείο του Obama για την “Πράσινη ανάπτυξη”! Προοριζόταν μάλιστα για το ύπατο αξίωμα στο USDA το οποίο όμως κέρδισε με το σπαθί του ο Tom Vilsack, ο άνθρωπος της δράσης και της εφαρμογής, ο έτερος κινητήριος μοχλός του project.

Ο περιβόητος Tom Vilsack (στη φωτό με τον Ομπάμα) είναι η κεφαλή του υπουργείου Γεωργίας (USDA), αντάξιος εκτελεστής των σχεδιασμών του Taylor. Πρώην κυβερνήτης της Iowa, παρουσιάστηκε μετά την εκλογή Obama ως υποψήφιος για τη θέση επισύροντας τη μήνι οικολογικών οργανώσεων και ακτιβιστών ως η πρώτη απάτη του Obama.
Αυτός ο Democrat έχει βαρύ βιογραφικό που θα το δούμε βήμα – βήμα από τη δράση του στους 6 από τους 7 βασικούς άξονες της πράσινης ανάπτυξης:
1. Ίδρυση ταμείου έρευνας για επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη: Ο Vilsack έγραψε ιστορία αφού ήταν ο πρώτος που το κατάφερε στην Iowa και επένδυσε σε… εταιρεία με βασικό αντικείμενο την κλωνοποίηση της Αγελάδας! (Trans Ova)
2. Ενίσχυση της έρευνας για “πράσινα” Φαρμακευτικά σκευάσματα. Ο Vilsack θεώρησε πρέπον να χρησιμοποιήσει τους πόρους της Iowa για καλλιέργεια γενετικά μεταλλαγμένων σπόρων και ιδιαίτερα καλαμποκιού για φαρμακευτική χρήση! Το γιατί θα το δείτε παρακάτω.
3. Διάθεση Εδαφών για “Πράσινες” εφαρμογές (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κλπ). Ο Vilsack εκμεταλλεύθηκε πλήρως την παρόμοια τρίπλα που είχε κάνει ως κυβερνήτης αφού άφησε ανεξέλεγκτες τις καλλιέργειες Γενετικά Μεταλλαγμένων σπόρων (!) άροντας όλους τους υφιστάμενους περιορισμούς (με την αμέριστη στήριξη της Ρεπουμπλικάνας Sandy Greiner για να είμαστε ακριβοδίκαιοι).
4. Ενίσχυση των κονσόρτσιουμ εταιρειών “πράσινου” αντικειμένου. Εδώ ο Vilsack θα αποδειχθεί μανούλα έχοντας ψηφιστεί ως “Κυβερνήτης της χρονιάς” από την Ένωση Βιομηχανιών Βιοτεχνολογίας (Biotechnology Industry Organization) ενώ διετέλεσε ιδρυτής και πρόεδρος της αντίστοιχης Biotechnology Partnership.
5. Επενδύσεις στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Μαντέψτε, ο Vilsack είναι φανατικός θιασώτης των βιοκαυσίμων, ιδιαίτερα αυτών που παράγονται από Σόγια και Καλαμπόκι (!) παρ’ ότι έχει αποδειχθεί πως η καλλιέργεια τους απαιτεί περισσότερη ενέργεια από το εξαγώγιμο ενώ οδηγούν τις τιμές των βρώσιμων προϊόντων στα ύψη οδηγώντας τον τρίτο κόσμο στη λιμοκτονία.
6. Για την “πράσινη” αγροτική ανάπτυξη περιττεύει να μιλήσουμε αφού ο Vilsack είναι το αγαπημένο παιδί της Monsanto που του διαθέτει και ιδιωτικό αεροσκάφος για τις μετακινήσεις του!
Taylor – made στην κυριολεξία.

Η “Πράσινη Ανάπτυξη” είναι απλώς ένα νέο, εξ’ ίσου επικίνδυνο με τα οπλικά, τέχνασμα για να καταστήσει τις ΗΠΑ ως παραγωγό χώρα μιας νέας μορφής οικονομίας. Ένα νέο μονοπώλιο το οποίο αποτυγχάνει οικτρά και εντός των ΗΠΑ αφού δεν έχουν καταφέρει ακόμα να το καταστήσουν εξαγώγιμο. Τα στοιχεία είναι καταλυτικά:
Οι υποσχέσεις προς τους αγρότες για μεγάλη κερδοφορία από τις μεταλλαγμένες καλλιέργειες πήγαν περίπατο και η Αμερική πριμοδοτεί με 5 δις δολλάρια ετησίως το αγροτικό εισόδημα για να διατηρήσει τις εκτάσεις!
Η “Πράσινη Ανάπτυξη” ως όπλο για την καταπολέμηση της φτώχιας καταρρίπτεται σε όλα τα επίπεδα, οικονομοτεχνικά, επιστημονικά και αγροτικά: International Assessment of Agricultural Knowledge, Science and Technology for Development
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η προσπάθεια εξαγωγής αυτού του νέου καπιταλιστικού προϊόντος με το “φιλάνθρωπο και οικολογικό” brand απαιτεί μια γλυκιά εναλλακτική προσωπικότητα (Obama) αλλά κυρίως Κυβερνήσεις μαριονέτες που θα απαρτίζονται από δύο ειδών πολιτικούς:
Χαζοχαρούμενους και Απατεώνες. Μόνο έτσι θα πουληθεί το προϊόν. Στη συγκεκριμένη συγκυρία, οι Έλληνες πολιτικοί αγοραστές και πλασιέ της “Πράσινης Ανάπτυξης” έχουν βρεθεί.
Χαρακτηρισμούς και πρόσωπα μπορείτε εύκολα να ταιριάξετε.
.
Η μάχη για τη Μητέρα Γη δεν έχει χρώμα ούτε εμπορική διαχείριση. Είναι μια εύκολη επανάσταση που ξεκινά από την καθημερινότητα μας. Γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε μια νέα ενότητα. Είναι καιρός να αντιδράσουμε χωρίς αυτόκλητους σωτήρες και σπόνσορες.

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

...άρχισαν τα όργανα... μεγάλο γλέντι θα γίνει!

Το παρακάτω e-mail κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες μέσω "οικολογικών" forum.
Απολαύστε το
κι ετοιμασθείτε:

Επιτέλους, το δικό μας Υπουργείο.....Καλορίζικο!!!!

Ήρθε η δικαίωση για τα μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων, τα οποία εδώ και χρόνια μάχονται για την ίδρυση ενός αυτόνομου Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Το αυτόνομο πλέον Υπουργείο αναλαμβάνει η Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία με την ιδιότητα της περιβαλλοντολόγου έχει συμβάλει στη διαμόρφωση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για το περιβάλλον. Στις καρέκλες των υφυπουργών θα καθίσουν οι Γιάννης Μανιάτης και Θάνος Μωραίτης.

Πολλή δουλειά περιμένει τη νέα Υπουργό επισημαίνει ο Διευθυντής του WWF Eλλάς, Δημήτρης Καραβέλας. «Βλέπουμε πολύ θετικά τόσο τη δημιουργία αυτόνομου Υπουργείου όσο και την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου που έχει εμπειρία, ελπίζουμε να επιλύσει τα πολλά ζητήματα που έχουν συσσωρευτεί» δήλωσε ο κ. Καραβέλας.

Την ίδια άποψη παρέθεσε και ο διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace. Ο Νίκος Χαραλαμπίδης επεσήμανε ότι το νέο υπουργείο στο όνομα και στον τίτλο έχει το βάρος που έπρεπε να έχει καθώς η ενσωμάτωση με την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια είναι πολύ καλή κίνηση. Σύμφωνα με το διευθυντή της περιβαλλοντικής οργάνωσης η συνέχεια θα δείξει εάν η κίνηση αυτή θα έχει και ουσία ενώ σε πρώτο βήμα αυτή η κίνηση κερδίζει .

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρίας Ανακύκλωσης, Φίλιππος Κυρκίτσος, δήλωσε ότι η Τίνα Μπιρμπίλη βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση καθώς αναλαμβάνει ένα κρίσιμο υπουργείο.
«Γνωρίζω την κυρία Μπιρμπίλη προσωπικά , είναι άνθρωπος ουσίας με θέληση και δυνατότητες» ανέφερε ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρίας Ανακύκλωσης.

Ένα νέο πρόσωπο θα αφουγκραστεί καλύτερα τον παλμό της νέας εποχής όσον αφορά στα ζητήματα περιβάλλοντος ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Γιάννης Μιχαήλ.

Ευχαριστημένος από την επιλογή της Τίνας Μπιρμπίλη εμφανίστηκε και ο γενικός γραμματέας, της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, Λεωνίδας Κόλας. Ελπίζουμε να δοθούν στο νέο Υπουργείο οι απαραίτητες θεσμικές κατοχυρώσεις υπογράμμισε ο κ. Κόλας.

Σοβαρότητα και διαφάνεια περιμένει να δει στις αποφάσεις της Υπουργού Περιβάλλοντος ο πρόεδρος της περιβαλλοντικής οργάνωσης Καλλιστώ, Σπύρος Ψαρούδας. Αυτά τα δυο στοιχεία καθώς επίσης και η λογοδοσία στον τρόπο διαχείρισης πόρων και προσπαθειών στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος έλειπαν διευκρίνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της Καλλιστούς.

Οι εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων συμφώνησαν ότι η συνδυασμένη πείρα των περιβαλλοντικών οργανώσεων είναι ένα σοβαρότατο κεφάλαιο που θα ήταν ωφέλιμο να χρησιμοποιηθεί από την ηγεσία του Υπουργείου.

Δήλωση της Μ. Βασιλάκου στο ΣΚΑΪ

Αν και αρνήθηκε την πρόταση που της έγινε για συμμετοχή στην κυβέρνηση ως υφυπουργός Περιβάλλοντος, εξαιτίας των καθηκόντων και υποχρεώσεων στη Βιέννη, η βουλευτής και αρχηγός των Πράσινων της Βιέννης Μαρία Βασιλάκου με δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ τονίζει ότι με τη δημιουργία του νέου υπουργείου, επιχειρείται μια οικολογική στροφή που θα πρέπει να στηρίξουν όλοι, προσθέτοντας ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι θα πρέπει να είναι ανοιχτοί στο διάλογο.

(της Λιάνας Θάνου στο skai.gr, 07/10/2009)

Στή βουλή δεν μπήκαν αλλά δικό τους υπουργείο έχουν!!!!!!

Και το πανηγυρίζουν και καλά κάνουν...

.

Δεν τους κάνει εντύπωση που το κόμμα τους (το κόμμα - φρουρός της φύσης και του περιβάλλοντος), η πολυδιαφημισμένη τους "πρόταση" , δεν ψηφίστηκε από τους Έλληνες της υπαίθρου;

.

Εκτός κι αν "περιβάλλον" εννοούν τη Β΄ Αθηνών και το υπόλοιπο Αττικής!!!!!

.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΔΕΡΦΙΑ, οι νέες κουμπαριές θα έχουν χρώμα λαχανί...

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Παλιάνθρωπε...


.
Νεκρός από σκάγια βρέθηκε ένας νεαρός Ψαραετός στο Δέλτα του Έβρου. Ο αετός εντοπίστηκε από παρατηρητές σε υδάτινη έκταση στο Ανατολικό Δέλτα, εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής.
Είναι ένα πανέμορφο είδος το οποίο κυρίως διέρχεται τη άνοιξη και το φθινόπωρο από τη χώρα μας κατά τη διάρκεια της μετανάστευσής του.Είναι γνωστό πως η θήρα όλων των ειδών αρπακτικών απαγορεύεται.Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και λύπη το γεγονός ότι θανατώθηκε ένα είδος που δύσκολα μπορεί να μπερδευτεί με θηρεύσιμο πουλί και ιδιαίτερα μέσα σε περιοχή που το κυνήγι απαγορεύεται.
.
.Το αντιγράψαμε από το "Αλεξανδρούπολη online"
.
ΑΙΝΗΣΙΟ ΔΕΛΤΑ: Δεν είναι εύκολο να σχολιάσω χωρίς να βρίσω...
...και δεν θέλω να βρίσω μόνο το φονιά,
θέλω να βρίσω τη μάννα του που τον κράτησε
θέλω να βρίσω τον πατέρα του που δεν το πνιξε στην κούνια το τσογλάνι
θέλω να βρίσω αυτόν που τού΄δωσε τουφέκι
θέλω να βρίσω αυτόν που τού΄δωσε άδεια
θέλω να βρίσω όλους τους "συνάδελφους κυνηγούς" που τον είδαν και δεν του΄ριξαν δυό τουφεκιές, να πάει στο διάολο το κάθαρμα, να ξεμαγαρίζει ο τόπος.
.
...γιατί είμαστε ΟΛΟΙ μας συνένοχοι κύριοι, όλοι όσοι θέλουμε να λεγόμαστε κυνηγοί.
.επειδή ανεχόμαστε τέτοια αποβράσματα ανάμεσά μας
.επειδή βλέπουμε τον αλήτη, που κυνηγάει στο ίδιο κυνηγοτόπι με μας, να σκοτώνει ένα πουλί που ούτε να φάει μπορεί, ούτε να το κρεμάσει στην πουλιάστρα και δεν κάνουμε τίποτα
.επειδή τα βάζουμε με όσους είναι ενάντια στο κυνήγι αλλά δεν βλέπουμε ότι ο μεγάλος μας εχθρός βρίσκεται δίπλα μας, κρύβεται ανάμεσά μας και η αδιαφορία μας του δίνει καταφύγιο.
.
ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ
γιατί με κάθε αρπακτικό που σκοτώνει χωρίς λόγο, αυτό το κωλόπαιδο, δίνει ακόμα ένα όπλο σε αυτούς που θέλουν να απαγορέψουν το κυνήγι και στερεί απ΄αυτούς που το υπερασπίζονται κάθε δικαίωμα άμυνας.
.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ, απομονώστε τους, καταγγείλτε τους, δείρτε τους, διώξτε τους
.
ΟΙ ΤΥΦΕΚΙΟΦΟΡΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ!!!
.
ΧΑΡΗ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΣΕ ΡΕΖΕΡΒΕΣ...

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Άγνοια.... ή κάτι τρέχει;


Έγραψε το ΕΘΝΟΣ Online:

Είναι ένας ακριτικός υγρότοπος, ένα μεγάλης σημασίας οικοσύστημα στη βορειοανατολική γωνιά της Ελλάδας, ένας μικρός παράδεισος για πουλιά, ψάρια, ζώα και φυτά που αντιπαλεύει ανάμεσα στο γλυκό και το αλμυρό νερό.
O ποταμός Έβρος αποτελεί φυσικό σύνορο ανάμεσα σε Eλλάδα-Tουρκία-Bουλγαρία, και η πορεία του ανέκαθεν καθόριζε τις τύχες του τόπου. Άλλωστε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι τον θεωρούσαν σαν τον μεγαλύτερο ποταμό του τότε γνωστού κόσμου!
Tο αυτοκίνητο κινείται αργά επάνω στα αναχώματα. Κάνω κι εγώ μια προσπάθεια να ενοχλήσω όσο το δυνατόν λιγότερο τα πουλιά.
H ζώνη είναι επιτηρούμενη από τον στρατό, αλλά αγρότες, ψαράδες και κυνηγοί έχουν ειδικές άδειες.
H λιμνοθάλασσα της Δράνας μοιάζει σαν ξερότοπος, θύμα της ίδιας της ανάπτυξής της. Βλέπετε, οι επεμβάσεις στην περιοχή του Δέλτα από το 1950 μέχρι το 1970 με φράγματα, κανάλια και τάφρους έφεραν πολλές αλλαγές στη μορφολογία και λειτουργία του υγρότοπου. Περνάω και τα δύο αντλιοστάσια που αδειάζουν το νερό όταν πάει να πλημμυρίσει το ένα κανάλι στο άλλο και κατευθύνομαι προς το μεγάλο κανάλι της Ευθυγράμμισης. Μερικοί πελεκάνοι έχουν σηκωθεί και ακολουθούν την ελικοειδή πορεία τους παίρνοντας το θερμό ανοδικό ρεύμα.Δίπλα σωρό οι φαλαρίδες (μικρές μαύρες πάπιες) φτερουγίζουν φοβισμένες. Mαζί τους και ένα σωρό μπεκατσίνια. Ερωδιοί και κορμοράνοι κοντοστέκονται για λίγο και ακούγοντας το αυτοκίνητο να πλησιάζει πετάνε μακριά.
Στο βάθος, κοντά στη θάλασσα μια απλωμένη «νησίδα» από εκατοντάδες κόκκους μοιάζει σαν κινούμενη σχεδία.Εκεί είναι τα φλαμίνγκο, τα πανέμορφα φοινικόπτερα με τις ροζ ανταύγειες που «βόσκουν».
Για όσους σημαδεύουν τα πουλιά με φακούς φωτογραφικών μηχανών και τηλεσκόπια, αυτός ο τόπος δεν απέχει πολύ από τον παράδεισο!.....
FAST INFO
Mη δοκιμάσετε να επισκεφθείτε μόνοι σας το Δέλτα. Θα πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεστε από άνθρωπο με ειδική άδεια ή καλύτερα ξεναγό. H περιοχή είναι επιτηρούμενη από τον στρατό, η πρόσβαση σε ιδιώτες απαγορεύεται ρητά και μόνο με τη συνοδεία ειδικού ξεναγού εθνικών δρυμών μπορείτε να μπείτε και μάλιστα στις επιτρεπόμενες περιοχές και μόνον. Υπάρχουν δύο κέντρα πληροφόρησης απ όπου μπορείτε να οργανώσετε την περιήγησή σας. Tο πρώτο βρίσκεται στην Tραϊανούπολη (τηλ.: 25510-61000) και το δεύτερο στις Φέρες (τουριστικό κέντρο Φερών τηλ.: 25550-24310)
Μια εύθραυστη ισορροπίαΣχεδόν 30 χιλιόμετρα πριν από τις εκβολές του ο ποταμός χωρίζεται στα δύο σχηματίζοντας ένα τεράστιο μακροσκελές τρίγωνο. H δελταϊκή πεδιάδα που δημιουργείται έχει συνολική έκταση 200.000 στρέμματα τα οποία μοιράζονται η Ελλάδα (150.000) και η Tουρκία. Tα 80.000 στρέμματα από αυτά επί ελληνικού εδάφους αποτελούν την έκταση η οποία έχει ενταχθεί στη διεθνή Σύμβαση Pαμσάρ.
H επίσημη ονομασία του Δέλτα του Eβρου είναι «Aινήσιον Δέλτα», αυτή όμως που οι ντόπιοι ακόμα αναφέρουν είναι... «Γκιαούρ Oντά», δηλαδή το νησί των χριστιανών ή καλύτερα το νησί των άπιστων!
Mέχρι τη δεκαετία του 1950 αυτός ο τόπος ήταν παρθένος και ουσιαστικά ανεξερεύνητος. Mετά άρχισαν τα έργα αποστράγγισης, υψώθηκαν αναχώματα, χαράχτηκαν χωματόδρομοι, ευθυγραμμίστηκε η κοίτη του ποταμού, καταστράφηκαν καλαμιώνες και αποξηράνθηκαν μεγάλες εκτάσεις για καλλιέργειες. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια όλα αυτά έχουν σταματήσει.
H μεγάλη αξία του Δέλτα του Έβρου βρίσκεται στην πλούσια ορνιθοπανίδα του. Εδώ έχουν παρατηρηθεί τουλάχιστον 316 είδη πουλιών από τα 420 περίπου που υπάρχουν στην Eλλάδα! Είναι σπάνιο φαινόμενο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα και το οικοσύστημα λειτουργεί ως βιότοπος για φώλιασμα, ως καταφύγιο για μεγάλους πληθυσμούς υδρόβιων πουλιών από τις βόρειες περιοχές της Kεντροανατολικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ως ζωτικός χώρος συγκέντρωσης και ανάπαυσης μεγάλου αριθμού μεταναστευτικών πουλιών.
Αντίστοιχο στην περιοχή του Έβρου έχουν βρεθεί 46 είδη ψαριών, 7 είδη αμφίβιων, 21 είδη ερπετών και περισσότερα από 40 είδη θηλαστικών.
Δύο είναι οι μεγάλες λιμνοθάλασσες -τα πολυτιμότερα υγροτοπικά συστήματα- στο Δέλτα. Tης Δράνας (ή λίμνη του Δράκοντος) με έκταση 6.000 στρέμματα και τα Παλούκια (ή Kαζικλί) με έκταση 2.800 στρέμματα.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ ONLINE
.
.
ΑΙΝΗΣΙΟ ΔΕΛΤΑ: Παρακαλώ ξαναδιαβάστε με προσοχή το κομμάτι του κειμένου που χρωματίσαμε μπλέ.
Μα που ζούν οι άνθρωποι; Τους κορόιδεψαν ή μας κοροϊδεύουν;
.
Τρία πράματα μπορεί να συμβαίνουν:
1. Ο συντάκτης του κειμένου επισκέφτηκε το Δέλτα προ δεκαετίας...
2. Ο fixer του (ή κάποιος άλλος) τον παραμύθιασε γιά τα καλά...
3. Τα τουριστικά γραφεία έχουν ανάγκη από χρήματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΠΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ,
εννοούμε αυτούς που τα κονομάνε από τους ανθρώπους που έρχονται να επισκεφτούν το Δέλτα και που φυσικά δεν τους συμφέρει να μπαίνει ο επισκέπτης μόνος του...
Μήπως το συγκεκριμμένο δημοσίευμα, στο ένθετο "TRAVEL" του Έθνους, έχει σκοπό και δεν είναι ένα απλό λάθος;;;;;

Το μόνο προεκλογικό μήνυμα που θα δημοσιεύσουμε...

Προεκλογικό μήνυμα των Πομάκων!!!
Φίλοι μας, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, ξέρετε πολύ καλά πως εδώ και μερικά χρόνια, μια ομάδα Πομάκων αγωνίζεται για τη διάσωση και ανάδειξη όλων όσων οι άνθρωποι του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής προσπαθούν με κάθε τρόπο να αφανίσουν. Θέλουμε να σώσουμε τη μητρική μας γλώσσα, την ιδιαιτερότητα του πολιτισμού μας, τα ήθη και τα έθιμα μας. Πράγματα δηλαδή που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα αντίστοιχα των τούρκων και που ορισμένοι καλοπληρωμένοι εκτουρκισμένοι Πομάκοι, τα παρουσιάζουν ως τούρκικα.Θέλουμε να διδαχτούν τα παιδιά μας την γλώσσα της αληθινής τους πατρίδας, την ελληνική και όχι μια εντελώς ξένη και άχρηστη γι’ αυτά γλώσσα όπως είναι η τουρκική. Για τον αγώνα μας αυτό έχουμε δεχτεί έναν απίστευτο πόλεμο, μέχρι και απειλές κατά τις ζωές των παιδιών μας. Αυτοί που μέχρι πριν 5 χρόνια έλεγαν πως δεν υπάρχει η λέξη Πομάκος, εμείς με τον αγώνα μας τους αναγκάσαμε να αναγνωρίσουν την ύπαρξη των Πομάκων, με τη διαφορά ότι εκείνοι μιλούν πλέον για Πομάκους τουρκικής καταγωγής.Το θέμα είναι πως όλοι όσοι, ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α βάζουν στα ψηφοδέλτια τους μουσουλμάνους ως υποψήφιους βουλευτές, είναι άνθρωποι που ξεκάθαρα μιλούν για τουρκική και όχι όπως ορίζει η συνθήκη της Λοζάνης για μουσουλμανική μειονότητα.Εμείς λοιπόν προτείνουμε σε όλους εσάς, είτε είστε χριστιανοί είτε είστε μουσουλμάνοι, να μη στηρίξετε τους ανθρώπους αυτούς με την ψήφο σας.Μπορεί κατά καιρούς να μιλάνε για δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού αλλά όταν κάποιος τους πει ότι είναι Πομάκος, ορμάνε πάνω του.Στηρίξτε τους χριστιανούς υποψήφιους των κομμάτων, αν και εδώ που φτάσαμε, εκείνοι θεωρούνται ακόμα πιο επικίνδυνοι γιατί πολύ απλά είναι ικανοί να ξεπουλήσουν τα πάντα προκειμένου να γίνουν βουλευτές. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που τολμούν να τα βάλουν ανοιχτά με το τουρκικό προξενείο και δυστυχώς αυτοί οι ελάχιστοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός βουλής.Δική μας άποψη πάντως είναι πως σε καμία περίπτωση δε πρέπει να δώσουμε τη ψήφο μας σε όσους αγωνίζονται να αναδείξουν τουρκική μειονότητα στη Θράκη.

Πηγή: NATPRESH Ανεξάρτητη Εφημερίδα των Πομάκων

...και χωρίς κανένα σχόλιο.
Τα σχόλια δικά σας...

Τέτοια να γίνονται!!!


Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2009.
Όπως κάθε Οκτώβρη, από το 1997 που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου, σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στη «Γιορτή Πουλιών 2009» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009, 9:00 – 13:00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου, στην Τραϊανούπολη.
Στη Γιορτή μπορούν οι μικροί και μεγάλοι φίλοι των πουλιών να μάθουν περισσότερα πράγματα για τους θαυμαστούς αυτούς οργανισμούς, να συμμετέχουν σε ευχάριστες δραστηριότητες και να παρατηρήσουν την πλούσια ορνιθοπανίδα ενός πολύ σημαντικού υγροτόπου που βρίσκεται κοντά τους.
Η συμμετοχή όλων είναι ελεύθερη.
Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
Προβολή με θέμα: «Η μετανάστευση των πουλιών»
Διαγωνισμό με πλούσια δώρα
Χειροτεχνία
Διαδρομές και παρατήρηση πουλιών στον υγρότοπο

Τηλ. επικοινωνίας: 25510-61000
ΑΙΝΗΣΙΟΣ: Μπράβο, τέτοια να γίνονται.
Τέτοιο φορέα θέλουμε εμείς, να νοιάζεται, να ενημερώνει, να μοιράζεται και να μοιράζει.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ!!!!


Ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους των ελληνικών γραμμάτων, ο ποιητής και συγγραφέας Νάνος Βαλαωρίτης, ο λόγιος με τη διεθνή αναγνώριση, μιλά και αποκαλύπτει.
Αναφέρεται στη σχέση του με την οικολογία, και στην εμπλοκή του με τους Οικολόγους Πράσινους, στων οποίων το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ήταν επικεφαλής το 2007, αφήνοντας σαφείς αιχμές για μεθοδεύσεις που μόνο την ιδέα της οικολογίας δεν υπηρετούν.
Μιλώντας για τον κ. Τρεμόπουλο κάνει λόγο για «κρατικοδίαιτο επαγγελματία πολιτικό». Στην ίδια κατηγορία εντάσσει και τον Νίκο Χρυσόγελο και τον Τάσο Κρομμύδα. Αναφέρει μάλιστα, ότι: «Η οικολογία πουλάει και ο Μ. Τρεμόπουλος έχει ήδη ζήσει από αυτή. Είχε την "Αντιγόνη", μια ΜΚΟ, που πληρωνόταν από τα υπουργεία. Το ίδιο και η ΜΚΟ του Χρυσόγελου, που ήταν στα μέσα και στα έξω με τα υπουργεία.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι κρατικοδίαιτοι και συνηθισμένοι σε αυτές τις σχέσεις με την εξουσία. Την ξέρουν πολύ καλά».
Όταν καλείται να κρίνει τη συνολική παρουσία των Οικολόγων Πράσινων μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Βαλαωρίτης απαντάει: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι όταν μιλούν για τα οικολογικά θέματα μιλάνε καλά. Είναι καταρτισμένοι από χρόνια. Από τη στιγμή όμως που θα τους ρωτήσεις γιατί τα πράσινα κινήματα στην Ευρώπη είναι ανθελληνικά και δείχνουν έντονη ανθελληνική στάση σε όλα τα θέματα, εκεί τα χάνουν και αρχίζουν να μπερδεύονται. Εκεί φαίνεται τι είναι και αυτοί οι ίδιοι και τι πιστεύουν. Ταυτίζονται με τις ανθελληνικές θέσεις των Γερμανών και Γάλλων Οικολόγων. Αισθάνθηκα ότι η ηγεσία των Οικολόγων Πράσινων είναι κάτω από τον δάχτυλο των Αμερικανών».....
Προσθέτει ακόμα ότι πιστεύει πως η ηγεσία των Οικολόγων Πράσινων εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα. «Κυρίως ο κ. Τρεμόπουλος, που είναι υποχείριο της πολιτικής των ΗΠΑ. Έχει σταλεί από τον κ. Τζορτζ Σόρος στην Αμερική για να του κάνουν υποτίθεται αυτοπληροφόρηση, αλλά φαντάζομαι και κάποια μικρή πλύση εγκεφάλου, αλλά δεν τη χρειαζόταν καν. Ήταν έτοιμος.
Τι θέλετε να πω πλέον για πράσινο κόμμα; Θα γίνει παίγνιο των μεγάλων και ισχυρών ρευμάτων. Η οικολογία εξαφανίζεται σε αυτά τα διαβούλια», αναφέρει. Επίσης, επισημαίνει ότι το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων θα λειτουργήσει στο ευρωκοινοβούλιο ως δούρειος ίππος των μεγάλων συμφερόντων.
Όσο αφορά στο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα με τις θέσεις του κ. Τρεμόπουλου για το Σκοπιανό, ο κ. Βαλαωρίτης σχολιάζει: «Ο κ. Σόρος στηρίζει οικονομικά τα Σκόπια. Ο ίδιος άνθρωπος έδωσε υποτροφία στον Τρεμόπουλο. Τι άλλο να σας πω;».
Αναφορά γίνεται και στη διένεξη μεταξύ Τρεμόπουλου και Βαλαωρίτη. Ο τελευταίος αναφέρει ότι στην αρχή χρησιμοποιήθηκε το όνομά του ως εγγύηση στην προεκλογική εκστρατεία του 2007 μέχρι που εξασφάλισαν 75.000 ψήφους. Από τη στιγμή που σημειώθηκε αυτή η πρώτη επιτυχία, άρχισαν να αναφαίνονται οι επαγγελματίες, που προσπάθησαν να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Και αυτοί οι επαγγελματίες ήταν άνθρωποι οι οποίοι από χρόνια τώρα κινούνται γύρω από τους Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς. Δηλαδή, είναι μέσα κι έξω στα υπουργεία.
Μετεκλογικά, λοιπόν, ήρθε ο Τρεμόπουλος από τη Θεσσαλονίκη, και ζήτησε να αναλάβει όλη την Κίνηση.Μετά, τονίζει ο κ. Βαλαωρίτης, άρχισε ο πόλεμος. «Άρχισαν να με κατεδαφίζουν με ειρωνεία, με υπονοούμενα. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο. Είδα όλα τα e-mails του Τρεμόπουλου που έστελνε σε διάφορα στελέχη του κινήματος, στα οποία έλεγε ότι επωφελήθηκα βάζοντας υποψηφιότητα για να πουλάω τα βιβλία μου! Σε κάποια συγκέντρωση στελεχών του κόμματος δεν δίστασε να πει ότι πρέπει "να το βουλώσω" και να μην μιλάω δημόσια εγώ, παρά μόνο αυτός. Και όπως είδα κατόπιν, ήθελε να με ελέγξει τι θα πω για τον πολιτισμό, εάν είμαι κατατοπισμένος για τη θέση των Οικολόγων Πράσινων κ.λπ. Αυταρχική συμπεριφορά που θυμίζει σταλινικές τακτικές. Πότε να βρίζεις, πότε να γλείφεις, πότε να εξορίζεις», λέει χαρακτηριστικά.Αλλά το πρόβλημα εδώ δεν είναι μόνο τα προσωπικά, αυτά θα γίνονταν σε οποιοδήποτε κόμμα. Το ζήτημα είναι αν τελικά ένα τέτοιο κόμμα θα ωφελούσε την υπόθεση. Αν οι Οικολόγοι Πράσινοι θα γίνουν, σε περίπτωση που πάρουν περισσότερες ψήφους ένα παίγνιο των μεγάλων κομμάτων, όπως έγινε και παλιότερα και διαλύθηκαν, όταν η βουλευτίνα προσχώρησε αμέσως σε ένα μεγάλο κόμμα. Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι παραμένει ως ένα απλό μέλος στο κόμμα και δεν αποχωρεί.Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο να δούμε τον κ. Τρεμόπουλο σε κυβερνητικό πόστο αναφέρει: «Δεν είναι απίθανο κάτι τέτοιο. Ο Τρεμόπουλος θα μπορούσε να συμμαχήσει ακόμα και με τον διάβολο για να πετύχει τους σκοπούς του. Όπως λένε και οι Άγγλοι: business as usual».
Πηγή: "Πρώτο Θέμα", "Αριστερά!"

Ήμουν υπερβολικός εγώ όταν τα΄λεγα, έέέέ;
Τα έγραφα πολύ σκληρά έέέέέ;
Περαστικά μας...