Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

...άρχισαν τα όργανα... μεγάλο γλέντι θα γίνει!

Το παρακάτω e-mail κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες μέσω "οικολογικών" forum.
Απολαύστε το
κι ετοιμασθείτε:

Επιτέλους, το δικό μας Υπουργείο.....Καλορίζικο!!!!

Ήρθε η δικαίωση για τα μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων, τα οποία εδώ και χρόνια μάχονται για την ίδρυση ενός αυτόνομου Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Το αυτόνομο πλέον Υπουργείο αναλαμβάνει η Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία με την ιδιότητα της περιβαλλοντολόγου έχει συμβάλει στη διαμόρφωση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για το περιβάλλον. Στις καρέκλες των υφυπουργών θα καθίσουν οι Γιάννης Μανιάτης και Θάνος Μωραίτης.

Πολλή δουλειά περιμένει τη νέα Υπουργό επισημαίνει ο Διευθυντής του WWF Eλλάς, Δημήτρης Καραβέλας. «Βλέπουμε πολύ θετικά τόσο τη δημιουργία αυτόνομου Υπουργείου όσο και την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου που έχει εμπειρία, ελπίζουμε να επιλύσει τα πολλά ζητήματα που έχουν συσσωρευτεί» δήλωσε ο κ. Καραβέλας.

Την ίδια άποψη παρέθεσε και ο διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace. Ο Νίκος Χαραλαμπίδης επεσήμανε ότι το νέο υπουργείο στο όνομα και στον τίτλο έχει το βάρος που έπρεπε να έχει καθώς η ενσωμάτωση με την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια είναι πολύ καλή κίνηση. Σύμφωνα με το διευθυντή της περιβαλλοντικής οργάνωσης η συνέχεια θα δείξει εάν η κίνηση αυτή θα έχει και ουσία ενώ σε πρώτο βήμα αυτή η κίνηση κερδίζει .

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρίας Ανακύκλωσης, Φίλιππος Κυρκίτσος, δήλωσε ότι η Τίνα Μπιρμπίλη βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση καθώς αναλαμβάνει ένα κρίσιμο υπουργείο.
«Γνωρίζω την κυρία Μπιρμπίλη προσωπικά , είναι άνθρωπος ουσίας με θέληση και δυνατότητες» ανέφερε ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρίας Ανακύκλωσης.

Ένα νέο πρόσωπο θα αφουγκραστεί καλύτερα τον παλμό της νέας εποχής όσον αφορά στα ζητήματα περιβάλλοντος ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Γιάννης Μιχαήλ.

Ευχαριστημένος από την επιλογή της Τίνας Μπιρμπίλη εμφανίστηκε και ο γενικός γραμματέας, της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, Λεωνίδας Κόλας. Ελπίζουμε να δοθούν στο νέο Υπουργείο οι απαραίτητες θεσμικές κατοχυρώσεις υπογράμμισε ο κ. Κόλας.

Σοβαρότητα και διαφάνεια περιμένει να δει στις αποφάσεις της Υπουργού Περιβάλλοντος ο πρόεδρος της περιβαλλοντικής οργάνωσης Καλλιστώ, Σπύρος Ψαρούδας. Αυτά τα δυο στοιχεία καθώς επίσης και η λογοδοσία στον τρόπο διαχείρισης πόρων και προσπαθειών στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος έλειπαν διευκρίνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της Καλλιστούς.

Οι εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων συμφώνησαν ότι η συνδυασμένη πείρα των περιβαλλοντικών οργανώσεων είναι ένα σοβαρότατο κεφάλαιο που θα ήταν ωφέλιμο να χρησιμοποιηθεί από την ηγεσία του Υπουργείου.

Δήλωση της Μ. Βασιλάκου στο ΣΚΑΪ

Αν και αρνήθηκε την πρόταση που της έγινε για συμμετοχή στην κυβέρνηση ως υφυπουργός Περιβάλλοντος, εξαιτίας των καθηκόντων και υποχρεώσεων στη Βιέννη, η βουλευτής και αρχηγός των Πράσινων της Βιέννης Μαρία Βασιλάκου με δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ τονίζει ότι με τη δημιουργία του νέου υπουργείου, επιχειρείται μια οικολογική στροφή που θα πρέπει να στηρίξουν όλοι, προσθέτοντας ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι θα πρέπει να είναι ανοιχτοί στο διάλογο.

(της Λιάνας Θάνου στο skai.gr, 07/10/2009)

Στή βουλή δεν μπήκαν αλλά δικό τους υπουργείο έχουν!!!!!!

Και το πανηγυρίζουν και καλά κάνουν...

.

Δεν τους κάνει εντύπωση που το κόμμα τους (το κόμμα - φρουρός της φύσης και του περιβάλλοντος), η πολυδιαφημισμένη τους "πρόταση" , δεν ψηφίστηκε από τους Έλληνες της υπαίθρου;

.

Εκτός κι αν "περιβάλλον" εννοούν τη Β΄ Αθηνών και το υπόλοιπο Αττικής!!!!!

.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΔΕΡΦΙΑ, οι νέες κουμπαριές θα έχουν χρώμα λαχανί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου