Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ!!!!


Ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους των ελληνικών γραμμάτων, ο ποιητής και συγγραφέας Νάνος Βαλαωρίτης, ο λόγιος με τη διεθνή αναγνώριση, μιλά και αποκαλύπτει.
Αναφέρεται στη σχέση του με την οικολογία, και στην εμπλοκή του με τους Οικολόγους Πράσινους, στων οποίων το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ήταν επικεφαλής το 2007, αφήνοντας σαφείς αιχμές για μεθοδεύσεις που μόνο την ιδέα της οικολογίας δεν υπηρετούν.
Μιλώντας για τον κ. Τρεμόπουλο κάνει λόγο για «κρατικοδίαιτο επαγγελματία πολιτικό». Στην ίδια κατηγορία εντάσσει και τον Νίκο Χρυσόγελο και τον Τάσο Κρομμύδα. Αναφέρει μάλιστα, ότι: «Η οικολογία πουλάει και ο Μ. Τρεμόπουλος έχει ήδη ζήσει από αυτή. Είχε την "Αντιγόνη", μια ΜΚΟ, που πληρωνόταν από τα υπουργεία. Το ίδιο και η ΜΚΟ του Χρυσόγελου, που ήταν στα μέσα και στα έξω με τα υπουργεία.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι κρατικοδίαιτοι και συνηθισμένοι σε αυτές τις σχέσεις με την εξουσία. Την ξέρουν πολύ καλά».
Όταν καλείται να κρίνει τη συνολική παρουσία των Οικολόγων Πράσινων μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Βαλαωρίτης απαντάει: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι όταν μιλούν για τα οικολογικά θέματα μιλάνε καλά. Είναι καταρτισμένοι από χρόνια. Από τη στιγμή όμως που θα τους ρωτήσεις γιατί τα πράσινα κινήματα στην Ευρώπη είναι ανθελληνικά και δείχνουν έντονη ανθελληνική στάση σε όλα τα θέματα, εκεί τα χάνουν και αρχίζουν να μπερδεύονται. Εκεί φαίνεται τι είναι και αυτοί οι ίδιοι και τι πιστεύουν. Ταυτίζονται με τις ανθελληνικές θέσεις των Γερμανών και Γάλλων Οικολόγων. Αισθάνθηκα ότι η ηγεσία των Οικολόγων Πράσινων είναι κάτω από τον δάχτυλο των Αμερικανών».....
Προσθέτει ακόμα ότι πιστεύει πως η ηγεσία των Οικολόγων Πράσινων εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα. «Κυρίως ο κ. Τρεμόπουλος, που είναι υποχείριο της πολιτικής των ΗΠΑ. Έχει σταλεί από τον κ. Τζορτζ Σόρος στην Αμερική για να του κάνουν υποτίθεται αυτοπληροφόρηση, αλλά φαντάζομαι και κάποια μικρή πλύση εγκεφάλου, αλλά δεν τη χρειαζόταν καν. Ήταν έτοιμος.
Τι θέλετε να πω πλέον για πράσινο κόμμα; Θα γίνει παίγνιο των μεγάλων και ισχυρών ρευμάτων. Η οικολογία εξαφανίζεται σε αυτά τα διαβούλια», αναφέρει. Επίσης, επισημαίνει ότι το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων θα λειτουργήσει στο ευρωκοινοβούλιο ως δούρειος ίππος των μεγάλων συμφερόντων.
Όσο αφορά στο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα με τις θέσεις του κ. Τρεμόπουλου για το Σκοπιανό, ο κ. Βαλαωρίτης σχολιάζει: «Ο κ. Σόρος στηρίζει οικονομικά τα Σκόπια. Ο ίδιος άνθρωπος έδωσε υποτροφία στον Τρεμόπουλο. Τι άλλο να σας πω;».
Αναφορά γίνεται και στη διένεξη μεταξύ Τρεμόπουλου και Βαλαωρίτη. Ο τελευταίος αναφέρει ότι στην αρχή χρησιμοποιήθηκε το όνομά του ως εγγύηση στην προεκλογική εκστρατεία του 2007 μέχρι που εξασφάλισαν 75.000 ψήφους. Από τη στιγμή που σημειώθηκε αυτή η πρώτη επιτυχία, άρχισαν να αναφαίνονται οι επαγγελματίες, που προσπάθησαν να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Και αυτοί οι επαγγελματίες ήταν άνθρωποι οι οποίοι από χρόνια τώρα κινούνται γύρω από τους Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς. Δηλαδή, είναι μέσα κι έξω στα υπουργεία.
Μετεκλογικά, λοιπόν, ήρθε ο Τρεμόπουλος από τη Θεσσαλονίκη, και ζήτησε να αναλάβει όλη την Κίνηση.Μετά, τονίζει ο κ. Βαλαωρίτης, άρχισε ο πόλεμος. «Άρχισαν να με κατεδαφίζουν με ειρωνεία, με υπονοούμενα. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο. Είδα όλα τα e-mails του Τρεμόπουλου που έστελνε σε διάφορα στελέχη του κινήματος, στα οποία έλεγε ότι επωφελήθηκα βάζοντας υποψηφιότητα για να πουλάω τα βιβλία μου! Σε κάποια συγκέντρωση στελεχών του κόμματος δεν δίστασε να πει ότι πρέπει "να το βουλώσω" και να μην μιλάω δημόσια εγώ, παρά μόνο αυτός. Και όπως είδα κατόπιν, ήθελε να με ελέγξει τι θα πω για τον πολιτισμό, εάν είμαι κατατοπισμένος για τη θέση των Οικολόγων Πράσινων κ.λπ. Αυταρχική συμπεριφορά που θυμίζει σταλινικές τακτικές. Πότε να βρίζεις, πότε να γλείφεις, πότε να εξορίζεις», λέει χαρακτηριστικά.Αλλά το πρόβλημα εδώ δεν είναι μόνο τα προσωπικά, αυτά θα γίνονταν σε οποιοδήποτε κόμμα. Το ζήτημα είναι αν τελικά ένα τέτοιο κόμμα θα ωφελούσε την υπόθεση. Αν οι Οικολόγοι Πράσινοι θα γίνουν, σε περίπτωση που πάρουν περισσότερες ψήφους ένα παίγνιο των μεγάλων κομμάτων, όπως έγινε και παλιότερα και διαλύθηκαν, όταν η βουλευτίνα προσχώρησε αμέσως σε ένα μεγάλο κόμμα. Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι παραμένει ως ένα απλό μέλος στο κόμμα και δεν αποχωρεί.Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο να δούμε τον κ. Τρεμόπουλο σε κυβερνητικό πόστο αναφέρει: «Δεν είναι απίθανο κάτι τέτοιο. Ο Τρεμόπουλος θα μπορούσε να συμμαχήσει ακόμα και με τον διάβολο για να πετύχει τους σκοπούς του. Όπως λένε και οι Άγγλοι: business as usual».
Πηγή: "Πρώτο Θέμα", "Αριστερά!"

Ήμουν υπερβολικός εγώ όταν τα΄λεγα, έέέέ;
Τα έγραφα πολύ σκληρά έέέέέ;
Περαστικά μας...

4 σχόλια:

  1. Τα λογια ενος σοβαρου ανθρωπου και επιστημονα οπως του κ.Βαλαωριτη ,αντικατροπτιζουν την εικονα αυτων που θελουν να ονομαζονται οικολογοι και προστατες τις φυσης. Ο οικολογος ειναι για να προστατευει την φυση και τιποτα αλλο. Οι υπολοιπες ενασχολησεις βρωμανε. Μακρυα απο τετοιους υποκινητες συμφεροντων για δικα τους οφελη στο ονομα της προστασιας της φυσης. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! Αφηστε την φυση ν'αναπνευσει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέστα χρυσόστομε!!!
    πέστα, γιατί τα λέω εγώ και με λένε υπερβολικό.
    Αλλά θα πούμε κι άλλα πολλά από δώ. Τα ράμματα τα είχαμε πάντα, τις γούνες δυσκολευτήκαμε να βρούμε.
    Τώρα που τις βρήκαμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άχ ρε Γιώργη που κάθεσαι και ασχολείσαι με τα λαμόγια. ολοι ίδιοι είναι δεν το κατάλαβες ακόμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι φίλε/η, δεν είναι όλοι ίδιοι.
    Όλοι οι άλλοι μπορεί (αν αυτή είναι η γνώμη σου) να είναι ίδιοι.
    ΑΥΤΟΙ είναι πολύ χειρότεροι.
    ΑΥΤΟΙ λένε μόνο ψέματα.
    ΑΥΤΟΙ ζούνε ψέματα, είναι ψέματα, θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο που ζούμε και θέλουν να τους χειροκροτήσουμε κι όλας.
    Αδίστακτοι καιροσκόποι που εκμεταλεύονται τις -δικαιολογημένες ή όχι- ανησυχίες των απλών ανθρώπων γιά να στήσουν το μεγάλο πράσινο φαγοπότι και όπου τα χαλάσουν στη μοιρασιά ξεβρακώνονται από μόνοι τους με τις ίδιες τους τις δημοσιεύσεις.
    .
    Γιατί ασχολούμαι;
    ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ "ΔΗΘΕΝ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή