Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ!!!


Την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία των χριστιανών του νομού Ροδόπης, εκφράζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Δαμασκηνός, με αφορμή το δημοσίευμα μειονοτικής εφημερίδας, με το οποίο ζητείται η αποχώρησή του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρη Σταμάτη από τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα.
Παράλληλα, ο κύριος Δαμασκηνός στην ίδια ανακοίνωση, εξάρει την σώφρονα, αξιοπρεπή και ευμενή, όπως τη χαρακτηρίζει, πολιτική του κυρίου Σταμάτη, ο οποίος εφαρμόζει με άριστο τρόπο την κοινή γραμμή της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας στα θέματα της μειονότητας και των τουρκικών προκλήσεων και είναι άξιος επαίνων και τιμής για αυτή την πολιτική.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στη γραπτή ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει το δημοσίευμα θρασύτατο, προκλητικό και εξοργιστικό τονίζοντας ότι, προκάλεσε πολλή πικρία, απογοήτευση και αγανάκτηση και προσθέτει: «Η τοπική Εκκλησία της Κομοτηνής και εγώ προσωπικά καταβάλλοντες επί μία πεντηκονταετία πάσα προσπάθεια για την εμπέδωση πνεύματος φιλικής συμβιώσεως, συνεργασίας και αμοιβαίας κατανοήσεως μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων της περιοχής, αλλά και της ανάπτυξης φιλικών σχέσεων με την Τουρκία, μη διστάζοντας να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις με το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή και να ανταλλάξουμε επισκέψεις με τον κύριο Γενικό Πρόξενο, διαπιστώνουμε με απογοήτευση ότι, δυστυχώς η άλλη πλευρά δεν ανταποκρίνεται στις δικές μας φιλικές διαθέσεις και πρωτοβουλίες, αλλά συνεχίζει την τακτική των προκλήσεων και των εχθρικών ενεργειών».
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός καλεί τις τοπικές αρχές και τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, όπως και όλους τους φορείς της περιοχής να εκφράσουν τη στήριξή τους προς τον Γενικό Γραμματέα, ενώ ταυτόχρονα καλεί τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας και τη σώφρονα ηγεσία της μειονότητας να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους για τις προκλήσεις των εξτρεμιστικών στοιχείων της μειονότητας.


ΑΙΝΗΣΙΟ ΔΕΛΤΑ: Δεν τους αρέσει ο περιφερειάρχης μας; Και γιατί ζορίζονται και γκρινιάζουν τα παληκαράκια; Λύση υπάρχει. Όπως στείλανε ψευδομουφτή ας στείλουν κι έναν ψευδοπεριφερειάρχη.....

Υπάρχει κι άλλη λύση. Οποιανού δεν του αρέσει η Ελλάδα και οι τοπικοί της άρχοντες, να φύγει, να πάει αλλού...

1 σχόλιο:

  1. Ο πρωθυπουργός τους αρέσει; ο πρόεδρος; ο Σάκης Ρουβας;
    Άς κάνουν επιτέλους μιά λίστα να ξέρουμε ποιούς θα αλλάξουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή